Nacompetitie zondag 2e/3e klasse: SEP kan seizoen niet bekronen met promotie

Voor SEP eindigde een goed seizoen met een kater. De Delftse club van trainer Marcel de Letter (foto) eindigde in de competitie op een fraaie derde plaats. In de nacompetitie kon in de finale de beloning niet worden opgehaald. RVC’33 bleek met 1-2 net te sterk.

Het duel tussen SEP en RVC’33 werd gespeeld op het terrein van TOGB in Berkel en Rodenrijs. In de eerste helft kwam een onherkenbaar SEP na net iets meer dan een half uur spelen op achterstand. Uit een van richting veranderd schot van Rens Mathot kwam de 0-1 op het scorebord.

Strafschop

In de tweede helft durfde SEP meer te voetballen en kreeg kansen. Na zeven minuten spelen dacht Tyler van Baalen de gelijkmaker te hebben gemaakt. De treffer werd afgekeurd vanwege buitenspel. Vier minuten later kreeg RVC’33 een strafschop. SEP dacht aan buitenspel, maar de bal ging op de stip. Aart-Jan van Dijk faalde niet van elf meter: 0-2.

Slotminuut

SEP voerde de druk op maar kon pas in de slotminuut een tegentreffer produceren. Marco van Blitterswijk bepaalde de eindstand op 1-2. SEP leek te veel onder de indruk van de 400 Delftse supporters langs de lijn. De tweede klasse zou waarschijnlijk te hoog gegrepen zijn. Een horizontale overstap naar de zaterdag derde klasse lijkt meer op zijn plaats. Ook ESTO maakt dezelfde stap, maar handhaafde zich in de tweede klasse.