Oefenvoetbal O23: RKDEO O23 en SVC O23 boeken overwinningen

|||||||||||||||||||||||||||

In Nootdorp bond de O23 van RKDEO de strijd aan met de leeftijdsgenoten van BVCB. De thuisploeg bleef net aan de goede kant van de score. SVC’08 O23

Tekst: Roland van der Linden          |      Foto’s: Alex Pronk & Sander de Hollander

RKDEO O23 – BVCB O23

Een verkeerde pass van RKDEO op eigen helft kwam bij Karim Lamiri terecht, die vervolgens richting het doel ging en scoorde. De gelijkmaker kwam op naam van Cercinio Vyent, die profiteerde van een fout in de verdediging van BVCB: 1-1.

In de tweede helft kwam RKDEO O23 op een 2-1 voorsprong nadat een vrije trap van Ayoub el Yaagoubi via de muur in de bovenhoek verdween. Een verkeerde terugspeelval leidde de 3-1 in.  Ishaan Makhanlal onderschepte de bal en kon eenvoudig scoren. BVCB had het laatste woord en Quinten Daamen kon de 3-2 aantekenen.

WIK O23 – SVC’08 023

Na twintig minuten spelen opende Yannick Willems de score voor de bezoekende formatie van trainer Marco Vredenbregt. Tien minuten later was het al 0-2. De Argentijns-Schotse Luca Guariglia Duffy liet de 15-jarige WIK-doelman Rowan Elbers kansloos.

In de tweede helft kon WIK beter tegenstand bieden en ontstond een gelijkwaardig duel. Doelpunten bleven echter uit, totdat de goed fluitende 19-jarige arbiter na een handsbal naar de strafschopstip wees. Amran Essaksouki wist wel raad met de kans en schoot in de 95e minuut de 1-2 eindstand binnen.