Oefenvoetbal: Vitesse Delft na rust langs HVV

||||||||

Op Sportpark Tanthof-Zuid moest HVV aantreden zonder een flink aantal ervaren aanvallers, zoals Phil Altimari en Tommie Steens. Wel konden de Kroonleeuwen beschikken over de van Laakkwartier afkomstige Amerikaan Conner Coward.

Tekst en foto’s: Alex Pronk

Beide ploegen kenden een goed eerste deel van de wedstrijd, maar doelpunten bleven lang uit. Vitesse Delft-speler Gigi Vermeer werd in het strafschopgebied op onjuiste wijze gestopt, waarna Rick Burgering mocht gaan aanleggen voor een strafschop. De Delftse speler schoot deze in de 35e minuut keurig in het net:1-0.

In de blessuretijd die tot verbazing van supporters van Vitesse Delft werd bijgeteld, konden de Kroonleeuwen op gelijke hoogte komen. Een aanval van de Haagse ploeg werd succesvol afgerond door Conner Coward. Direct daarna werd afgefloten voor de rust: 1-1.

Het tweede deel van de wedstrijd had Vitesse Delft licht de overhand. De mannen van trainer Ronald Hes konden pas in de 78e minuut wederom op voorsprong komen. Gigi Vermeer werd als een raket gelanceerd en kon daarna de sluitpost van HVV kansloos laten: 2–1.