Stad Delft Bokaal (poule A): DHC maakt eerste oefenminuten

|||||||||

Op de eerste speeldag van het jaarlijkse toernooi om de Stad Delft Bokaal kwam DHC dinsdagavond op het terrein van Concordia in poule A in actie met als tegenstanders Ariston’80 en Full Speed.

Tekst: Wicher Schreuders          |       Foto’s: Franca Dobbe

Zoals bekend vertrok eind mei na veertien jaar plotseling trainer Rob de Lange bij DHC. Hij stapte over naar VUC en in zijn kielzog vertrokken vervolgens maar liefst achttien spelers van DHC 1, waarvan negen naar VUC. Dit betekende dat er slechts één speler van DHC 1 bij de club bleef, Karlo Grigic.

Nieuw

Eén en ander betekent dat DHC een compleet nieuw eerste elftal op moet gaan bouwen. Na een aantal trainingen betekende de startavond van het SDB-toernooi de allereerste oefenminuten. De selectie voor het eerste elftal is nog zeer voorlopig, mede doordat spelers nog op vakantie zijn of pas net daarvan zijn teruggekeerd. Er ontbrak dan ook nog een aantal mogelijke eerste elftalspelers. Er stond dan ook een mix van achttien spelers, die uiteindelijk in het eerste of tweede elftal terecht gaan komen.

Full Speed – Ariston’80

In poule A openden Full Speed en Ariston’80 de strijd. De toeschouwers van dit duel bleven verstoken van doelpunten: 0-0.

DHC – Ariston’80

De groen-zwarten speelden tegen Ariston’80 alleszins acceptabel. Er werd redelijk gecombineerd met een aantal goede aanvalspogingen, waarbij na een kleine tien minuten Ariston’80 voor de eerste keer over haar linkerkant diep speelde, waarna de bal schuin voor het doel werd gespeeld en Elroy van Kessel van Ariston’80 de bal voor de uitkomende DHC-doelman Kaan Emre Kocak oppikte en eenvoudig in het doel kon schieten: 0-1.

In het vervolg van de wedstrijd bleef DHC proberen gevaarlijk te worden, terwijl Ariston’80 rustig kon afwachten en niet heel vaak bij het DHC-doel kwam. Zonder serieuze kansen kwam het eindsignaal bij 0-1 voor Ariston’80.

DHC – Full Speed

Na de 0-0 in de openingswedstrijd tussen Full Speed en Ariston’80, was daarmee de studentenploeg van trainer Martin de Graaf al zeker van plaatsing voor de finaledag, want twee van de drie pouledeelnemers gaan over. DHC had in de tweede wedstrijd nu een overwinning nodig om verder te mogen, terwijl voor Full Speed een gelijkspel voldoende zou zijn.

Een jaar geleden stonden Full Speed en DHC 2 tegenover elkaar in de finale, die toen door Full Speed met 1-0 werd gewonnen. Nu was dit een voorrondewedstrijd. Er kwamen in deze wedstrijd, anders dan in het vorige duel, voor beide teams voldoende kansen om te scoren. Kort na het begin leek DHC te gaan scoren, maar de bal ging net naast. Enige minuten later viel het doelpunt aan de andere kant na een snelle aanval, gescoord door Lucas van den Kolk: 0-1. In het vervolg van de eerste helft leek DHC de gelijkmaker te gaan scoren, maar steeds was de afwerking niet nauwkeurig genoeg. Kort na de doelwisseling was het de Full Speed-doelman die een inzet van DHC-er Delano Klink net over de lat kon tikken. Halverwege de tweede helft wist Full Speed van dichtbij via Wander de Waart de 0-2 te scoren waarmee de wedstrijd beslist was.

Finaledag

Full Speed werd hiermee met vier punten en een doelsaldo van +2 poulewinnaar, Ariston’80 werd met vier punten en doelsaldo +1 tweede en DHC werd met laatste in de poule. Daarmee ontbreekt DHC op de finaledag. DHC maakte de eerste nuttige oefenminuten, waarbij een aantal aardige en positieve punten te noteren was, maar waarbij ook duidelijk werd waar nog aan gewerkt moet worden door de technische staf.