sv Nootdorp stuurt rapportage over racisme naar KNVB

||

Tijdens en na afloop van de finalewedstrijd, die sv Nootdorp afgelopen zaterdag speelde tegen SDV Barneveld (en nipt met 1-0 verloor) ging het mis. Supporters van SDV Barneveld maakte zich tijdens het duel schuldig aan het maken van racistische opmerkingen en na afloop het provoceren van de Nootdorpse fans.

sv Nootdorp-voorzitter Sander Jansen (foto) was dan ook zeer boos na afloop. ,,Het publiek heeft een grote rol in de wedstrijd gehad, want onze spelers zijn negentig minuten lang bejegend”, liet Jansen weten aan Pijnacker-Nootdorp Online. ,,Ik heb op de tribune gezeten en langs het veld en het enige wat ik hoorde van het Barneveldpubliek was: kanker neger dit en kanker neger dat, bruine dit. Ik heb het tegen de scheidsrechter gezegd in de rust, hij ging er op letten. Ik denk dat onze spelers enorm onder de indruk waren dat ze de gehele wedstrijd racistisch werden bejegend en ik neem aan dat de KNVB hier maatregelen tegen gaat nemen. En als ze dat niet doen, is het a) belachelijk, maar b) gaan wij een zaak aanspannen. Wij hebben vier gekleurde spelers in het team en alle vier zijn ze racistisch aangesproken door het publiek”, aldus Jansen tegen Pijnacker-Nootdorp online.

Tijdelijk gestaakt

Die racistische opmerkingen waren ook de aanleiding, dat de scheidsrechter het duel na zestig minuten spelen tijdelijk moest staken. Linkerverdediger Gabriël Garcia Mendes van sv Nootdorp moest een inworp gaan nemen. Vervolgens werd er een biertje naar hem gegooid. Toen hij daar iets van zei, kreeg hij direct meerdere racistische opmerkingen naar zijn hoofd. Sander Jansen: ,,Gabriël is gewoon bespuugd, heeft bier over zich heen gekregen, toen heeft de scheidsrechter de wedstrijd terecht stil gelegd. Maar na de hervatting ging het publiek gewoon door. Buiten de uitslag om: dit was een verloren wedstrijd. Ik denk dat de KNVB gaat beoordelen dat dit soort dingen niet kunnen. En ik hoop dat de Barneveld-supporters gaan regelen dat Nootdorp ook doorgaat, want als wij door zoveel mensen worden benadeeld door racistisch gedrag… Daar kan de KNVB niet omheen. De scheidsrechter (John Kraak – red.) heeft alles gehoord en gaat een rapport hierover indienen.”

Compliment

Sander Jansen wil overigens wel zijn compliment maken richting staf en spelers van SDV Barneveld. Jansen: ,,Zij hebben hun best gedaan om het publiek stil te houden. Dat is helaas niet gelukt, maar het blijft zo dat mijn spelers benadeeld zijn hierdoor. Sommigen hebben zelfs gehuild in de kleedkamer, anderen waren heel boos. Dit hoort niet thuis op het voetbalveld, dus ik neem aan dat de KNVB gepaste maatregelen neemt. En zo niet: dan gaan wij in beroep.”

Na het duel werden Nootdorpse fans nog geprovoceerd door een groot spandoek met het embleem van sv Nootdorp, het woord ‘hoofdklasse’ en een groot rood kruis.

KNVB

En dat indienen van verklaringen over de racistische opmerkingen en de wanorde heeft het bestuur van sv Nootdorp inmiddels maandag ook gedaan richting KNVB. ,,Het is nu afwachten wat de KNVB daarmee gaat doen”, aldus Jansen in een app-bericht.

© Haaglanden Voetbal

 

Lees verder
Net binnen