Veel nieuwe gezichten in zaterdag derde klasse komend seizoen

De clubs die komend seizoen in de zaterdag derde klasse uitkomen, gaan een flink aantal nieuwe tegenstanders tegenkomen. Naast de gebruikelijke clubs die door promotie of degradatie toetreden, zal ook een aantal zondagclubs haar opwachting op de zaterdag maken.

Voor twee clubs is het uitkomen in de derde klasse een grote teleurstelling. Te Werve degradeerde via de nacompetitie uit de tweede klasse zaterdag en deze week voegde Laakkwartier zich daarbij uit de zondag tweede klasse.

Promovendi

De derde klasse zal komend seizoen twee promovendi herbergen. OLIVEO en sv Houtwijk maken hun opwachting. Wellicht is zondagclub sv Zuid West DH ook een ‘gepromoveerd team’ te noemen. De Haagse club kwam vorig seizoen uit in de gedecimeerde zondag vierde klasse.

Overstap

Vanuit de zondag derde klasse maken DHL, sv Madestein, SEP en Stompwijk’92 de horizontale overstap naar de zaterdag. Voor DWO, Sportclub Monster, Verburch, Naaldwijk, Schipluiden, Lyra, KMD, DSVP, Duindorp sv, Ariston’80, MVV’27 en VDL verandert er niet veel. Zij komend ook volgend seizoen uit in de derde klasse.

Met het aanpassen van de voetbalpiramide zal een versterkte degradatie de strijd onderin spannend maken. Ook zullen de ogen gericht zijn op de overstappende zondagclubs, hoe zij zich in deze mooie competitie kunnen handhaven.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder