Vrouwen: Ariston’80 in eigen huis onderuit tegen IFC

In Delft maakte thuisclub Ariston’80 het spel tegen IFC. Toch stonden de vrouwelijke studenten na negentig minuten voetballen met lege handen.

Ariston’80 wilde graag voetballen, maar liet zich achterin te gemakkelijk verschalken. In de eerste helft kapte een speelster van IFC na een half uur spelen drie speelsters van de studenten uit en gaf de bal daarna voor. Een fraaie treffer van de bezoekers volgde: 0-1. Ariston’80 had daarna nog een aantal mooie acties voor het doel, maar wist de kansen niet te verzilveren.

Succes

Na de doelwisseling was er meteen weer succes voor IFC en kwam de 0-2 op het scorebord. De thuisploeg van coach Nino Pereira (foto) nam het spel weer over terwijl IFC alleen de lange bal speelde. Katja Schmal bracht de spanning weer terug in het duel door de 1-2 aan te tekenen. Beide teams kregen nog kansen, maar in de stand kwam geen verandering meer.