Warming-up nacompetitie 3e/4e klasse (za): GDA start met uitbeurt in Gouda

Diverse regioclubs gaan de strijd aan om vier plaatsen in de derde klasse van het zaterdagvoetbal. Quick Steps wil graag in derde klasse blijven en vangt aan met een thuisduel tegen Meerburg. Ook sv Loosduinen vecht tegen degradatie bij OHVV. Buurman GDA gaat op bezoek bij sv Gouda.

Tekst: Roland van der Linden

BSC’68

BSC’68 begint de strijd om promotie op Sportpark Roodemolen in Sassenheim. Teylingen is gastheer voor de formatie van trainer Marco Lange. BSC’68 plaatste zich als winnaar van de eerste periode in 4D voor de nacompetitie. Teylingen eindigde in 4A op een tweede plaats en moest de titel op doelsaldo aan Koudekerk laten.

RVC Celeritas

RVC Celeritas was in de competitie dicht bij de titel, maar zag OLIVEO er met de prijs vandoor gaan. In de eerste ronde van de nacompetitie wacht meteen een goede test. De hekkensluiter van 3D FC Vlotburg is de tegenstander. Het duel wordt in Rijswijk gespeeld.

MSV’71

MSV’71 verloor de titel na een zinderende competitiestrijd met sv Houtwijk. Via de nacompetitie hoopt de club uit Maassluis alsnog de derde klasse te bereiken. In de eerste ronde wacht met ’s-Gravendeel meteen een zware opponent. De bezoekers moesten genoegen nemen met de dertiende positie in 3D.

Graaf Willem II/VAC

Graaf Willem II/VAC opent de strijd om promotie uit tegen Hermes DVS. Het belooft een spannende strijd te worden in Schiedam. De winnaar van dit duel komt uit tegen de winnaar van de wedstrijd tussen Overmaas en TOGB (za).

sv Loosduinen

Voor sv Loosduinen start het gevecht om lijfsbehoud met een uitduel bij OHVV. De ploeg uit Oudenhoorn sloot de competitie in de vierde klasse af met een tweede positie. Als sv Loosduinen het duel overleeft, wacht de winnaar van het duel tussen IJVV De Zwervers en WFB in de derde ronde.

GDA

GDA start haar campagne met een uitduel bij sv Gouda. De mannen van trainer Ronald Paats (foto) zullen er gebrand op zijn om een goed resultaat neer te zetten met als uiteindelijk doel een plaats in de derde klasse. Gouda eindigde in 3A als twaalfde op de eindranglijst.

Quick Steps

Aan de Nijkerklaan is Quick Steps gastheer voor Meerburg. De Zoeterwouders hadden een sterk seizoen in 4A en eindigde met 57 punten op een derde plaats. Vier punten achter kampioen Koudekerk.

Vredenburch

Vredenburch was de enige regioploeg die al in de eerste ronde moest uitkomen. Na de overwinning op VCS is nu Zinkwegse Boys in Rijswijk de tegenstander. Bij een nieuwe overwinning speelt Vredenburch tegen de winnaar van GOZ tegen FC Maense.

© Haaglanden Voetbal

 

 

Lees verder