Warming-up nacompetitie Hfd./klas/1e klasse: Drie regioclubs nog in race

Drie clubs uit de regio maken nog kans op een plek in de Hoofdklasse volgend seizoen. Twee clubs (sv Honselersdijk en Voorschoten’97) moeten buitenshuis aantreden voor een plaats in de finale volgende week. sv Nootdorp mag dat proberen voor eigen publiek.  

Tekst: Ton Beije

sv Nootdorp – SDC Putten

Na de fraaie 4-1 overwinning vorig weekend op DZC’68 plaatste sv Nootdorp zich voor de tweede ronde van de nacompetitie. sv Nootdorp moet nu op eigen veld aantreden tegen SDC Putten, een ploeg uit de Hoofdklasse B.

Mocht de formatie van trainer Marco Jalink (foto) zaterdag weer de volle buit weten binnen te halen, dan wacht volgende week zaterdag de finalewedstrijd tegen de winnaar van het ook zaterdag te spelen duels tussen SDV Barneveld en Sliedrecht. sv Nootdorp hoopt dat het eerste wint en dan – zo meldt de club – gaat het dak eraf. Zanger Rico Houtman zal dan zorgen voor een feest in de kantine!

DUNO D. – sv Honselersdijk

sv Honselersdijk is ook nog in de race voor een plek in de Hoofdklasse volgend seizoen. Op weg daarnaar toe ziet de ploeg van trainer André Lourens het één en ander van het land. In de eerste ronde stond een reis naar Groningen op het programma. Nu trekt de Westlandse formatie naar Doorwerth, waar het aantreedt tegen DUNO uit die plaats.

Na de 2-3 overwinning op Pelikaan S – met dank aan onder meer goalgetter Lars Ammerlaan – is DUNO D. nu de volgende prooi waar sv Honselersdijk jacht op maakt. DUNO D. kwam dit seizoen uit in de Hoofdklasse A, met onder meer FC ‘s-Gravenzande als tegenstander. Het team behaalde 35 punten in 30 duels, maar werd toch veroordeeld tot de nacompetitie om een plek in die hoofdklasse te continueren. In de eerste ronde bleef DUNO D. simpel baas over Blauw Wit’34: 6-2. Op het grasveld op sportpark De Waayenberg wordt om drie uur afgetrapt. Bij winst speelt sv Honselersdijk volgende week zaterdag de finalewedstrijd tegen de winnaar van de ontmoeting tussen ONS Sneek en WNC.

WHC – Voorschoten’97

Voorschoten’97 pakte vorig weekend winst (1-2) in Ede tegen DTS’35. Natuurlijk smaakt dat naar meer en daarom mag Voorschoten’97 nu uitkomen in Wezep in de halve eindstrijd tegen WHC. Op uitzicht te houden op een plek in de Hoofdklasse volgend seizoen, moet ook dit duel winnend afgesloten worden. Voorschoten’97 krijgt weer de kans te laten zien dat het terecht beslag wist te leggen op een periodetitel. Uiteraard gaat er ook weer een supportersbus mee vanaf sportpark Adegeest. Ook hier klinkt het eerste fluitsignaal van de scheidsrechter om drie uur. De winnaar speelt volgende week tegen de ploeg die als winnaar uit de bus komt in het treffen tussen Nieuwenhoorn en Scherpenzeel.

© Haaglanden Voetbal

 

 

Lees verder
Net binnen