Warming-up nacompetitie Hfd.klasse/1e klasse (za): Kansen voor drie regioclubs

Drie clubs uit deze regio hebben het vizier gericht op de Hoofdklasse zaterdag. Sv Nootdorp, sv Honselersdijk en Voorschoten’97 hopen via de nacompetitie ook de stap te kunnen maken van de eerste naar de Hoofdklasse.

Tekst: Ton Beije

sv Nootdorp – DZC’68

sv Nootdorp stond vrijwel het gehele seizoen op een tweede plek op ruime afstand van kampioen WV-HEDW. De formatie van trainer Marco Jalink (foto) start de nacompetitie op eigen veld tegen DZC’68 uit de Achterhoek. De ploeg uit Doetinchem startte het seizoen goed en pakte de eerste periode. Uiteindelijk finishte DZC’68 in de eerste klasse D van het district Oost op een vijfde plek.

sv Nootdorp draaide een vrij constant seizoen, al kende de ploeg ook even een dip. Nu is het vizier volledig gericht op die nacompetitie, want een plek in de Hoofdklasse past wel in de ambities van de trainer én de club.

Pelikaan – sv Honselersdijk

Sv Honselersdijk trekt naar het hoge noorden. Daar start de ploeg van trainer André Lourens aan de nacompetitie voor een ticket naar de Hoofdklasse. En daar had niemand in de aanvangsfase van het seizoen aan durven denken. sv Honselersdijk begon het seizoen namelijk desastreus. Maar gaandeweg ging de machine draaien en pakte de formatie van Lourens de derde periode.  Tegenstander Pelikaan S uit Oostwold, dit seizoen uitkomend in de eerste klasse E van het district Noord, pakte geen periodetitel, maar kreeg als hoogste ploeg zonder alsnog een periodetitel in de schoot geworpen. In de reguliere competitie eindigde Pelikaan als derde. Het zal dus geen eenvoudige opgave worden voor de Westlanders. Onze fotograaf reist mee naar Groningen!

DTS’35 – Voorschoten’97

DTS’35 en Voorschoten’97 zijn clubs die al eerder op het niveau van de Hoofdklasse actief waren. Beide clubs zijn er dus op uit om terug te keren op dat niveau. Voorschoten’97, dat tijdens de winterstop te maken kreeg met een wisseling van de trainer, presteerde in 2022 uitstekend en dat leverde ook een tweede periodetitel op. Tegenstander DTS’35 legde ook beslag op die tweede periode en eindigde in de competitie op plek vier. Voorschoten’97 wacht in Ede een warm onthaal, maar het heeft in uitwedstrijden laten zien voor een goed resultaat te kunnen gaan.

© Haaglanden Voetbal

 

 

Lees verder