Warming-up zaterdag 1B | Wekelijks mooie affiches met (streek)derby’s

Eindelijk is het zover! De competitie gaat ook in de eerste klasse B dit weekend van start. Een gemengde competitie dit keer, aangezien er diverse zondagclubs naar de zaterdag zijn overgestapt. Een eerste klasse ook om van te smullen. Iedere week staan er wel (streek)derby’s op het programma.

Tekst: Hans Kulk

Die Haghe, dat zich maar ternauwernood in de eerste klasse handhaafde, start met een thuisduel tegen Voorschoten’97. Wat voor seizoen wordt het voor nieuwbakken trainer Marcel Koning en zijn manschappen? En hoe gaan de groen-gelen het doen? Vorig seizoen een periodetitel, rekenen de Voorschotenaren hier opnieuw op?

Diepput

Op sportpark De Diepput trapt HVV voor het eerst op de zaterdag af. Tegenstander is Honselersdijk. Wetzel versus Lourens, twee doorgewinterde trainers. Wie pakt de eerste punten van het seizoen? In Wateringen is VELO gastheer voor het ‘vernieuwde’ VUC, waar oud-DHC coach Rob de Lange inmiddels de scepter zwaait. Bij VELO is de ploeg enkele spelers die vorig seizoen nog bij de pinguïns actief waren. Bij VELO tussen de palen Jari Puister, die aanvankelijk van Quick naar VUC zou overstappen.

Leeggelopen

Even verderop, in Delft, gaat het leeggelopen DHC de strijd aan met sv Den Hoorn. John de Letter (foto), de nieuwe trainer van de groen-zwarten, wacht de zware taak om de Delftenaren in de eerste klasse te houden.

Het volgende ‘onderonsje’ is het duel tussen sv Nootdorp en DSO. U ziet het, ieder duel in 1B heeft wel iets. Sv Nootdorp-trainer Marco Jalink en consorten misten promotie naar de hoofdklasse, terwijl Bert de Best met zijn ploeg promoveerde naar de eerste klasse.

Ongeslagen

Op sportpark Pauwmolen hoopt Wippolder Forum Sport ‘pijn’ te doen. Het elftal van Mark Moen is al een tijd ongeslagen en wil dat graag zo houden, maar collega Bas Steffens hoopt in Delft vanzelfsprekend op een ander resultaat. Het laatste duel in 1B is het treffen tussen UVS en Valken’68. Een volle zaterdag met heel veel leuke wedstrijden. ‘Es geht los’.

 

Lees verder