Zaalvoetbal: Fikse nederlaag voor zvv Den Haag

zvv Den Haag hield geen prettige herinneringen over aan het bezoek aan Eindhoven. Het tweede team van zvv Den Haag deed het beter tegen Stanga. Multicult won in Delft bij Tutor.

Tekst: Alex Pronk

FC Eindhoven – zvv Den Haag

ZVV Den Haag leek al in de eerste vier minuten van de wedstrijd kansloos op een goed resultaat, want het stond bij zvv Eindhoven al met 4-0 achter. De zvv Den Haag-coach kreeg ook nog een gele kaart getoond van de Alkmaarse arbiter Juroen Koene. De doelpunten kwamen van Denzel van Houtum, Gerben Sozeyedio en eigen doelpunten van Nawfal Boutkabout en Mohamed Taous.

De doelpunten vlogen achter elkaar in het Haags net en via doelpunten van Ayoub Boukhari (2x) Said Bouzambou (2x) en een treffer van Tevfik Ceyar werd de ruststand van 9-0 bereikt.

Monsterscore

Na de pauze leek de productie aanvankelijk te stokken. In de laatste tien minuten vlogen de doelpunten weer binnen. Ayoub Boukhari (5x), Saïd Bouzambou (4x), Tevfik Ceyar en een eigen doelpunt van Mark Zoutendijk maakten de twintig treffers vol. Het is niet de eerste keer dat FC Eindhoven met een monsterscore de Haagse formatie versloeg. Elf maanden geleden, op 3 oktober 2021, werd het in de Residentie 1-19.

Aanstaande vrijdag moet zvv Den Haag in Sportcampus Zuiderpark uit een andere vaatje tappen tegen Be’79 uit Berkel-Enschot.

1e divisie A

FC Westland – Os Lusitanos

Klik HIER voor een verslag van die wedstrijd.

KNVB-districtsbeker West II (mannen)

Stanga – zvv Den Haag 2

Stanga is dit seizoen gestart met een nieuw team en een nieuwe coach. Coach Steven Poeran (foto) nam veel bekende spelers mee van verschillende zaalverenigingen. De spelers van Stanga moesten aan elkaar wennen en ervoor zorgen in de eerste helft geen grote schade op te lopen.

Het reserveteam van zvv Den Haag kon in de eerste helft Stanga-doelman Neal Poeran maar één keer passeren. Snel na de wisseling van de helft werd de score verdubbeld naar 0–2. Na de tweede treffer van de ploeg van aanvoerder Luthmarnick Maria zette Stanga even een tandje bij kwam zelfs op een 3-2 voorsprong, maar uiteindelijk won zvv Den Haag 2 met 3–6. Namens Stanga scoorden Jeffrey Ramkisoen, Rico Kogeldans en Reginald Poeran. Namens het reserveteam van zvv Den Haag schoten raak Swendel Cijntje (2x), Elias Chouardi (2x), Luthmarnick Maria (1x) en Jessy Nauman.

FC Boshuizen 3 – Stompwijk’92

Op papier was Stompwijk’92, waar Bram de Roode zijn debuut maakte, de favoriet. De eerste helft was Stompwijk’92 dan ook de bovenliggende partij. Dit resulteerde alleen niet in doelpunten. Daartegenover creëerde FC Boshuizen 3 in de eerste helft geen echte kansen waardoor de stand bij rust nog 0-0 was. Stompwijk’92 begon de tweede helft enthousiast in  de wetenschap dat het beter moest. De scherpte ontbrak echter, ook bij Rick de Haan die drie keer een één-op-één situatie verprutste. Stompwijk’92 ging steeds meer op de aanval spelen, waardoor er meer ruimte kwam voor FC Boshuizen 3.

Ook de Leidse ploeg kreeg daardoor kansjes, maar ook FC Boshuizen kreeg de bal er niet in waardoor de wedstrijd eindigde zoals die begonnen was: 0-0. Dus strafschoppen moesten uitsluitsel geven wie naar de tweede ronde mocht. Nick van den Bosch en Sem van der Salm maakten beiden geen fout en doordat twee spelers van FC Boshuizen de bal niet in het doel kregen, was het duel beslist en mag Stompwijk’92 zich gereedmaken voor de tweede ronde.

Tutor – Multicult

In Sporthal X (TU Delft) zag scheidsrechter Osman Unsun Multicult met 1-2 winnen. Namens Multicult scoorde Ayoub Khadouri twee doelpunten (0-1 en 0-2) en namens Tutor wist Kenji Florres (1-2) het vijandelijke doel te vinden.

zvv Den Haag 3 – FC Westland 2

In de late uren speelde zvv Den Haag 3 in Sportcampus Zuiderpark  tegen het reserveteam van FC Westland. De ploeg van coach James Dhanai won vrij gemakkelijk  Na het vierde doelpunt voor de Westlanders mikte André Rumampuk voor zvv Den Haag raak (1-4), waarna Zoanoah Pieris snel het tweede doelpunt maakte. Na de ruststand van 2–5 wist wederom André Rumampuk in het tweede bedrijf te scoren. Uiteindelijk was het slotakkoord voor Ronaldo Minta en werd de eindstand 4–10.

FC Westland 3 – Zuid West DH

In Jan van der Valk sporthal in Poeldijk liet de ploeg van Jilali Laari zich niet verrassen door het derde team van FC Westland, dat overigens vorig seizoen nog uitkwam als eerste team van Stanga. In het duel geleid door arbiter Trence Évora Gonçalves, won Zuid West DH met 0-10. Bij rust was het 0-4 en na de pauze kwam de ploeg op stoom en werd het 0-10. De treffers kwamen van Mohamed el Haddioui (4x), Mounir Madrouni (4x), Imad Bourjan en Otman el Hammouchi.