Zaterdag 1A: sv Nootdorp haalt genadeloos uit tegen VELO

||||||||||||

sv Nootdorp was dinsdagavond geweldig op schot ten koste van het arme VELO. Bij rust was het nog maar 2-0, maar na de thee was er geen houden meer aan voor de bezoekers en voerde de ploeg van trainer Marco Jalink de score op naar 7-0.

Tekst & foto’s: Sander de Hollander

sv Nootdorp smaakte het genoegen om al na drie minuten spelen op voorsprong te komen. Bij een schot van AJ Mercera had VELO-doelman Deniz Pamuk duidelijk last van de laagstaande zon: 1-0. Twee minuten later gaf het scorebord al 2-0 aan. In het strafschopgebied was er een botsing tussen Mercera en VELO-aanvoerder Ramon Ripson, maar scheidsrechter Ferit Akkaya liet doorspelen en liggend op de grond kon Mercera alsnog de bal in het doel trappen: 2-0.

Na negen minuten in het tweede bedrijf was AJ Mercera weer succesvol. Bij een lange bal van doelman Michael de Leeuw startte Mercera vanaf eigen helft. De VELO-verdedigers denken dat doelman Pamuk de bal kan opruimen, maar hij bleef op rand van de zestienmeter staan en Mercera ontfutselde hem de bal en kon in het open doel scoren: 3-0.

Pal daarop werd het 4-0 via Bram Mulder. In zijn competitiedebuut scoorde de Onder23-speler na een pass van Jop Verhagen. Na dik een uur spelen tekende Joey van Maaren op aangeven van Mercera de vijfde Nootdorpse treffer. Vlak daarna werd zelfs het halve dozijn treffers vol gemaakt. Nu was wederom AJ Mercera de schutter, die nu Joey van Maaren het voorbereidende werk zag doen. Na een blessurebehandeling (knie) kon scheidsrechter Ferit Akkaya weer verder.

Twaalf minuten voor tijd had de scheidsrechter over zijn blessure overleg met beide trainers en beide aanvoerders en besloot de wedstrijd af te maken, vaak wel op grotere afstand van de situatie. Zes minuten voor tijd bepaalde Jop Verhagen uit een vrije trap de eindstand op 7-0. Een oorwassing voor de Wateringers.