Zaterdag 1A: sv Nootdorp pakt na rust volle buit tegen AFC

||||||||||||||||||

Een gehavend sv Nootdorp begon met de 16-jarige Christian Kerk in de basis. Na een slechte openingsfase keek de ploeg van trainer Marco Jalink al vlot tegen een 0-2 achterstand aan. sv Nootdorp herpakte zich goed en won het duel met 4-2.

Tekst en foto’s: Sander de Hollander

In de tweede minuut was het al raak voor de Amsterdammers. Zep Swijghuisen Reigersberg draaide weg bij zijn tegenspeler op de hoek van het strafschopgebied en krulde vervolgens de bal in de verre bovenhoek: 0-1. sv Nootdorp sloeg snel terug, maar zag de treffer van Taner Bayram afgekeurd worden vanwege buitenspel.

Kort daarna waren het opnieuw de bezoekers die scoorden.  Een schot van Zep Swijghuisen Reigersberg kwam via de paal terug het veld in. Uit de kluts kon Quincy Kluivert de bal in het doel werken. De Nootdorpers kwamen nog voor rust volledig terug in het duel. Na een voorzet van Joey van Maaren werd Pim Hulst aangetikt in de zestienmeter door Michael Mol. Arbiter Aad Hilgersom wees naar de stip en Mitchell Abdoel kon daarna van elf meter de 1-2 scoren.

In de 33e minuut kon Randy Stanneveld een hoekschop van de linkerkant inkoppen en kwam de stand op 2-2. Vlak voor rust werd AFC nog gevaarlijk. Doelman Michael de Leeuw tikte eerst een bal tot corner. Ook de hoekschop werd door de doelman afgeweerd. In de rebound schoot Bas Middelkoop in handen van De Leeuw. Ook sv Nootdorp zag nog een bal van Abdoel op de lat belanden.

Pas diep in de tweede helft kon sv Nootdorp het duel in haar voordeel beslissen. Nadat De Leeuw met moeite een bal van Rogier Ardum had gestopt, trok de thuisploeg ten aanval. In de 74e minuut had AFC-keeper Gijs van Zetten een bal niet klemvast en kon Pim Hulst de bal intikken: 3-2.  Twee minuten later werd het zelfs 4-2. Een vrije trap van Mitchell Abdoel werd voor het doel teruggelegd door Rodney Ebing. Joey van Maaren schoot de bal tegen de lat, maar in de rebound was Stanneveld opnieuw scherp in de afwerking.