Zaterdag 1A: sv Nootdorp ziet veilige voorsprong binnen vier minuten verdwijnen

|||||||||||||||||||||||||

In het duel met Voorschoten’97 bouwde sv Nootdorp een comfortabele 3-0 voorsprong op in de eerste helft. Deze stand bleef ook in de tweede helft lang intact. In de 71e minuut scoorde Voorschoten’97 haar eerste tegentreffer en vier minuten later was het gelijk.

Tekst en foto’s: Sander de Hollander

Al na vijf minuten kwam sv Nootdorp op voorsprong. Een voorzet van links van Mitchell Abdoel werd voor het doel door Joey van Maaren via de binnenkant van de paal ingekopt: 1-0. Met niet iets meer dan twintig minuten op de klok zag Dirk Kusters zijn schot gestopt worden door Voorschoten’97-doelman Stephan van der Niet. Vijf minuten later was het wel raak. Na een steekbal van Kusters kon Jop Verhagen de achterlijn bereiken. Uit zijn voorzet kon Joey van Maaren intikken bij de tweede paal: 2-0.

Met nog tien minuten te gaan voor de rust werd een vrije trap van Ronnie Verplancke voor het Nootdorpse doel weggewerkt door Peter LoMonaco. Aan de andere kant werd een bal van Rodney Ebing via de keeper en de lat tot corner verwerkt. Op slag van rust werd het nog 3-0. Een vrije trap van Jop Verhagen van dertig meter afstand verdween in de linker bovenhoek.

In de eerste twintig minuten na de rust waren er weinig hoogtepunten. Een schot van Voorschoten’97-speler Ronnie de Roode werd net gered door keeper Michael de Leeuw. Opeens vielen de doelpunten als rijpe appels van de boom. Jim van der Krogt werkte een voorzet van links in de 71e minuut het open doel in en tekende daarmee voor de 3-1. Twee minuten later was Van der Krogt opnieuw trefzeker. Nu kwam de voorzet van rechts: 3-2.

Een kwartier voor tijd was het weer raak. Van der Krogt was nu de aangever en Nicky Guit de doelpuntenmaker. Met de 3-3 op het bord kregen beide teams nog kansen, maar doelpunten bleven uit. Vermeend hands van Voorschoten’97 bij de achterlijn werd weggewuifd door arbiter Gommans. In de slotminuten werd invaller Christian van den Bogaard van sv Nootdorp flink geraakt door doelman Van der Niet. Het leverde niet meer dan een achterbal op. Na zijn blessurebehandeling gaf Van den Boogaard zijn mening en kreeg daarvoor geel. Ook Mitchell Abdoel leverde kritiek en kon na zijn tweede gele kaart (dus rood) vertrekken: 3-3.