Zaterdag 1B: sv Honselersdijk houdt sv Nootdorp op gelijkspel

|||||||||||||||||||||||||||||||||

Op Sportpark De Strijphorst moest sv Honselersdijk Michel van Giessen missen om een mooie reden. Zijn dochter Lieke werd die morgen geboren. Bij sv Nootdorp is het nog steeds kommer en kwel met de blessures en schorsingen. Mitchell Abdoel ontbrak na zijn rode kaart van vorige week.

Tekst: Roland van der Linden     |   Foto’s: Koos Ophorst & Sander de Hollander

Bij sv Nootdorp was er ook positief nieuws. Gilian Pieper traint weer mee na 1,5 jaar blessureleed en hoopt binnenkort wellicht in de eventuele nacompetitie zijn rentree te maken. Het duel ving aan met een bloemetje voor Rik van Schie die zijn honderdste wedstrijd speelde voor het eerste elftal van sv Honselersdijk. (foto’s onder: Koos Ophorst)

In de eerste helft bleven de doelpunten uit ondanks een flink aantal kansen. Tom van Veen zag in de tiende minuut zijn schot op de buitenkant van de paal belanden en een volgende inzet weggewerkt worden. sv Nootdorp kreeg daarna een aantal kansen, maar een afstandsschot van Jop Verhagen en een halve omhaal van Joey van Maaren leverden niets op. (foto’s onder: Koos Ophorst)

sv Nootdorp hoopte ook twee keer op een strafschop, maar arbiter Giovianni Verhoeve wilde in beide gevallen van niets weten. sv Nootdorp-doelman Michael de Leeuw tikte een bal van Steyn de Bruyn over het doel. Een bal van Tom van Veen smoorde in de muur: 0-0. (foto’s onder: Sander de Hollander)

Na rust zag Joey van Maaren zijn kopbal na drie minuten nog voorlangs het doel gaan. In de 52e minuut viel de 1-0 voor sv Honselersdijk. Een voorzet van rechts kwam bij Lars Ammerlaan terecht die al kappend en draaiend de bal in het doel kon werken. De bezoekers zochten de aanval, maar een kopbal van Jop Verhagen en een schot van Randy Stanneveld misten het doel. (foto’s onder: Sander de Hollander)

sv Honselersdijk-keeper Quinten van der Helm moest twee keer handelend optreden bij inzetten van Joey van Maaren en Randy Stanneveld. In 77e minuut moest de doelman toch het hoofd buigen. Een overtreding van Rik van Schie op Rodney Ebing leverde een strafschop op. Jop Verhagen zorgde voor de 1-1 vanaf elf meter. Bij deze stand floot arbiter Verhoeve ook af na negentig minuten spelen.