Zaterdag 2E | FC Skillz haalt op karakter volle buit binnen in Delft

Het uit de derde klasse gepromoveerde FC Skillz speelde haar eerste competitiewedstrijd uit bij Vitesse Delft. De wedstrijd werd op voorhand als één van de lastige uitwedstrijden van het seizoen betiteld daar Vitesse Delft in de vorige voetbaljaargang goed draaide in de tweede klasse en weer hoge ogen wil gooien.

Tekst: Terry Konings         |        Foto’s: Bert Tielemans  &  Moshe Amsalem

De vuurdoop in de tweede klasse E kende voor de club uit Wateringse Veld een ongelukkig begin, want het kwam in de eerste helft op achterstand. Middels het getoonde karakter wist FC Skillz de achterstand in de tweede helft om te draaien en nam het met een 1-2 winst de volle buit mee naar huis. (Foto’s onder: Bert Tielemans)

Ondanks de voorspelde regen kende Sportpark Tanthof-Zuid toch de nodige belangstelling. Iedereen had immers na de voorbereiding en de bekercyclus toch wel weer zin in een wedstrijd, die echt om de ‘punten’ ging. Beide ploegen begonnen voorzichtig aan de wedstrijd en keken dan ook de kat uit de boom. Aanvankelijk trok FC Skillz het spel naar zich toe, maar door diverse slordigheden was het lastig om de bal goed in de ploeg te houden. In de negende minuut werd het 1-0 voor de thuisploeg. Levie Schut kwam vanaf de linkerkant goed door en zocht het geluk door vanaf een zo’n meter of twintig te schieten. De bal kreeg de nodige snelheid mee via een nat en snel grasveld en verdween onder doelman Giovanni Spaan door rechts de benedenhoek. Ondanks de toch snelle voorsprong van Vitesse Delft bleven de bezoekers uit Wateringse Veld rustig in hun spel en zochten naar de juiste combinaties om tot mogelijkheden te komen. In de 38e minuut kreeg FC Skillz een tweede domper te verwerken, omdat middenvelder Jersylee Riley geblesseerd moest uitvallen.

Na de doelwisseling brak het zonnetje door in Delft en ook aan de zijde van FC Skillz bleek de zon te gaan schijnen. Diverse combinaties speelden Vitesse Delft parten, maar het resulteerde nog niet in de gelijkmaker. De thuisploeg probeerde het dan ook compact te houden en veel vanuit de ‘tweede bal’ te spelen via de sterke spits Rick Burgering. Met een uur op de klok te hebben gespeeld kwam Shibi Rojer goed vrij in de as. De creatieve vleugelverdediger haalde zonder na te denken uit, maar zag de bal op de paal belanden. Het bleek een waarschuwingsschot te zijn, want in de 67e minuut kwam FC Skillz op 1-1. Yassin Chentouf veroverde bal door goed druk zetten op de helft van Vitesse Delft. De rappe aanvaller omspeelde verdediger Gigi Vermeer met flair en gaf de bal voor op Abdel Tufi, die het speeltuig in één keer middels een slidende volley achter de 22-jarige doelman Daniël Kumic, die vorig seizoen nog voor hoofdklasser FC ‘s Gravenzande speelde, kreeg. (Foto’s onder: Moshe Amsalem)

Door de gelijke stand nam de spanning toe en dat was voor alle betrokkenen langs de lijn ook voelbaar. De vraag was dan ook wie het lef had om nog voor de winst te spelen met nog twintig minuten op de klok. Vitesse Delft kwam zelf nog enkele keren vanuit diverse spelhervattingen dreigend voor het doel van FC Skillz. De ballen werden echter met man en macht weggewerkt, daar het bleek dat karakter het sleutelwoord van de wedstrijd zou zijn. In de slotminuten van de wedstrijd slalomde Yassin Chentouf de zestienmeter binnen en haalde met links verwoestend uit. De rappe aanvaller scoorde hiermee de 1-2, wat betekende dat FC Skillz als winnaar uit deze strijd kwam.