Zaterdag 2C: ‘Periodeprins’ Piet Boon pakt weer prijs

||||||||||||

Het bleef tot het einde van de wedstrijd HVC’10- Vitesse Delft bloedstollend spannend en vooral voor HVC’10 ook vooral billenknijpend de wedstrijd binnen te slepen.  Misschien was de zege niet helemaal verdiend, want de Delftse ploeg speelde vooral in de eerste helft een prima partij voetbal.

Tekst: Cees van der Pol         |      Foto’s: Alex Pronk

Veel agressiever dan de thuisclub had Vitesse Delft verreweg het beste van het spel. Het gevaar lag voortdurend op de loer met de snelle rechtsbuiten Norvin Mercera die het Dylan Bogaards erg lastig maakte. Maar het manco van de Delftse ploeg was dat ze desondanks heel weinig doelrijpe kansen konden creëren. De enige echte kans voor rust werd door middenvelder Levie Schut in de 43e minuut finaal gemist. Geheel vrij voor doelman Rowdy Janssen kopte hij naast. HVC’10 leidde op dat moment tegen de veldverhouding in met 1-0. Beide doelmannen hadden vrij weinig te doen, maar wat ze moesten doen, deden ze het betrouwbaar.

HVC’10 had de eerste twintig minuten niets in te brengen. De beide vleugelaanvallers Kirill Slutskyy en Jorno Reurink kwamen er tegen respectievelijk Nathan Martina en Hamza el Kaddouri nauwelijks aan te pas. Vitesse Delft speelde echt scherp, op het randje zelfs en scheidsrechter Gyuri Takacs (Rotterdam) liet veel toe, zonder direct naar kaarten te grijpen en het tempo uit de wedstrijd te halen. Omdat de beide ploegen respect voor elkaar hadden, was dat het beste wat hen deze middag kon overkomen.

Sil van Ooijen

HVC’10 kon sinds negen weken weer beschikken over topscorer Sil van Ooijen. In de avondwedstrijd tegen SVC’10 raakte hij geblesseerd aan de knie en hij kreeg pas deze week het groene licht van de fysio om te spelen. ,,Ik heb er negen weken naar uitgekeken om mijn ploeg te kunnen helpen. Met lede ogen zag ik langs de kant de nederlagen aaneenrijgen, terwijl we daarvóór zo goed speelden. Natuurlijk mis je wedstrijdritme. Ik was vandaag ook niet van plan met mijn linkerbeen te schieten, maar ja,… Ik schoot de bal toch met links door de benen van de keeper.”

Hij doelde daarbij op de 27e minuut, toen hij aangespeeld door broer Len van zijn verdediger wegdraaide en met links de openingstreffer langs Marco Bergen Henegouwen (39!)  binnenschoot: (1-0)

De enige kans die HVC’10 nog kreeg, was tien minuten later, toen de doorgebroken Kirill Slutskyy werd neergelegd door centrale verdediger Sjoerd van der Kolk, die daarvoor terecht geel kreeg. De vrije trap van Glenn Boon leverde niets op.

Tussenstanden

Misschien werd er door velen in de tweede helft meer gekeken naar de tussenstanden op de andere velden dan naar het spel op het hobbelige Hoekse veld. De veldverhouding werd gelijkwaardiger zonder dat er aan beide kanten echte kansen werden gecreëerd. Rechtsback Nathan Martine bleef maar naar voren stormen en moest dat in de slotfase bekopen met een heftige krampaanval die hem verder spelen onmogelijk maakte.

Vitesse-trainer Ronald Hes na afloop: ,,We hebben alle scenario’s deze week  doorgenomen en we hadden iemand in Zoetermeer voor het doorgeven van de juiste tussenstanden. Toen DSO voorstond, was het voor ons bekeken, hoewel ik vind dat we hadden moeten winnen, minimaal een gelijkspel.” En met een glimlach: ,,Ik  ben nog nooit zo blij geweest met een nederlaag. Ik vind dat de beste drie ploegen in 2C aan de nacompetitie mogen meedoen. We gaan het allemaal zien.” Vitesse Delft treft volgende week Papendrecht uit de eerste klasse B. Een mogelijke tegenstander in de tweede ronde is DSO.

Piet Periodeprins

Het kan geen toeval meer zijn. In zijn lange trainersperiode bij sv Honselersdijk haalde Piet Boon zes periodetitels, met HVC’10 na twee afgebroken seizoenen de zevende. Hij was dan ook heel blij met de afloop. ,,Sil hebben we natuurlijk wekenlang gemist, maar hij wilde per se spelen. Een echte spitsengoal natuurlijk.”

Zijn zoon, aanvoerder Glenn Boon, bekende na afloop dat zijn ploeg de laatste tien minuten op twee gedachten hinkte. Op jacht naar de 2-0, dan zouden we Vitesse Delft passeren of ervoor zorgen dat er geen gelijkmaker op het bord kwam. Op een bepaald moment vonden de spelers elkaar in het veld. Iedereen had vrede met het eindresultaat. Gelukkig hadden een spaar spelers weer hun vorm te pakken, zoals Storm en natuurlijk Rowdy.” HVC’10 speelt volgende week tegen de amateurs van Sparta uit. Verder wil de ploeg voorlopig maar niet vooruitkijken. Een finale tegen Vitesse Delft is gezien het schema ook mogelijk.

Rupsje Nooit Genoeg

Na het competitietoetje verkast Sil van Ooijen naar hoofdklasser FC ’s-Gravenzande dat in de afgelopen weken de velden naar spitsen heeft afgestroopt. Naast de aanwezige spitsen Broos en Westhoff, haalde het uit de regio doelpuntenverzamelaars Roy van Beek (Westlandia-za) Sil van Oojien (HVC’10) en deze week ook Angelo Zwirs (Quintus). Rupsje Nooit Genoeg haalde ook nog een centrumspits van vv Capelle naar het Westland.

Geen probleem vindt Van Ooijen. ,,Concurrentie is altijd goed. Ik ga ervoor, want ik wil zien hoever ik met voetbal kan komen. Er voetballen bij de FC ook vrienden van me, dus ik ben niet direct een vreemde eend daar.  Maar het zou mooi zijn als ik HVC’10 nog naar de eerste klas kan schieten.”

Afscheid van Iconen

Na afloop nam HVC’10 smaakvol afscheid van twee iconen: Jeffrey van den Bos en Leroy Smits. De laatste (topscorer aller tijden van de fusieclub) kreeg nog zeven minuten zuivere speeltijd. De stand liet het niet toe, dat Van den Bos zijn laatste minuten voor HVC’10 kon spelen.

© Haaglanden Voetbal

 

 

Lees verder