Zaterdag 2C: SVC’08 pakt verdiend punt tegen Vitesse Delft

|||||||

Evenals vorige week nu ook weer een avondwedstrijd voor SVC’08. Vitesse Delft kwam op bezoek en kon bij winst opklimmen naar de tweede plaats. Voor SVC’08 was het zaak om zich uit de onderste regionen te voetballen. Ondanks deze tegenstrijdige belangen werd het een spannende wedstrijd, die uiteindelijk de uitslag kreeg die het verdiende: 2-2.

Tekst & foto’s: Jaap Lolkema

SVC’08 koos ervoor om niet te aanvallend te starten en druk te zetten op vijandelijke helft. Bij balverlies zakte het in op eigen helft en hield het de ruimtes klein. Vitesse Delft had hier duidelijke moeite mee. Door de speelwijze van SVC’08 had het veel de bal, maar voetballend deed het hier niet veel mee. Op het middenveld hielden de ploegen elkaar in evenwicht en Vitesse Delft zocht voornamelijk met Sjoerd van der Kolk en dos Reis Tavares voor de lange bal.

In de achtste minuut verzuimde SVC’08 op voorsprong te komen. Na een goed lopende aanval over links kwam de bal voor de voeten van Clay Hoekstra, die de hoek voor het uitzoeken had. Hij mikte echter naast het doel. Even later kwam SVC’08 goed weg toen een verdediger net op tijd was om een lage voorzet bij de eerste paal te onderscheppen ten koste van een corner.

Duizeligheid

Zo kwamen beide doelmannen niet echt in gevaar. Bij SVC’08 moest Ronald Roosberg zich laten vervangen vanwege duizeligheid. Voor hem kwam middenvelder Stan Rog in het veld, waardoor Jordy de Bruin terugzakte naar de laatste linie. In de achtendertigste minuut werd een Vitesse aanvaller bij een hoge voorzet net binnen het strafschopgebied in de rug geduwd. Deze geheel overbodige actie werd door scheidsrechter Ekelenburg bestraft met een strafschop, die door Sjoerd van der Kolk hard ingeschoten werd: 0-1. Vier minuten later kwam SVC’08 terug in de wedstrijd. Een vrije trap van Thomas Hughes werd bij de tweede paal onhoudbaar ingekopt door Jordy de Bruin: 1—1.

Na rust schroefde Vitesse Delft de druk op het SVC’08-doel op en kwam SVC’08 er nog nauwelijks uit. Vooral met hoge ballen voor het doel was Vitesse Delft dreigend. De 1-2 hing in de lucht en in de zestigste minuut was het zover. Uit een vrije trap werd de bal hoog voor het doel gebracht en bij de tweede paal profiteerde Levie Schut: 1-2.

Versteend

Opmerkelijk was dat na dit doelpunt het overwicht van Vitesse Delft afnam en SVC’08 zich meer op de vijandelijke helft liet zien. In de achtenzestigste minuut was daar een mooie combinatie tussen Jesse Spaans en Thomas Hughes. Laatstgenoemde draaide naar binnen en haalde hard uit. Doelman Kawa Hisso stond als versteend en kon de bal slechts uit het net halen: 2-2.

De spanning bleef tot de laatste minuut waarin Vitesse Delft nog dicht bij een winnende treffer kwam, maar dat bleef een veerkrachtig SVC’08 bespaard, dat tevreden met het behaalde punt de kleedkamer opzocht.