Zaterdag 2C: Vitesse Delft loopt na rust weg bij Te Werve

|||||||||||

Zoals al was aangegeven door het KNMI stond er een vrij scherp windje in Oost – West richting op Sportpark Tanthof-Zuid. Het gevolg was dat beide ploegen precies dezelfde nare wind moesten trotseren en dat kwam het spel niet altijd ten goede. Er was ook nog iets goed te maken omdat Vitesse Delft de uitwedstrijd de winst wel erg gemakkelijk aan Te Werve had gelaten. Nu wisten de Delftenaren de drie punten in eigen huis te houden: 4-0.

Tekst: Niek Praagman       |    Foto’s: Moshe Amsalem

In de zesde minuut scoorde Duncan Sjerp het eerste doelpunt voor Vitesse Delft. Zes minuten later een snelle uitval van Te Werve, maar keeper Marco Bergen Henegouwen stond op zijn plek en de voorsprong bleef. Na ruim een kwartier een gevaarlijk moment nadat de verdediging van Vitesse Delft een bal erg slordig verdedigde en daarmee Te Werve een goede kans tot scoren gaf, maar dat gebeurde niet, het schot van de Rijswijkers ging hoog over!

Na twintig minuten weer een uitval van Te Werve, maar Lars Franssen, die zijn honderdste wedstrijd in het eerste elftal van de huisploeg speelde, kon voorkomen dat Te Werve scoorde. Na bijna een half uur op de klok ging de bal na een vrije trap van Sjoerd van der Kolk voor het doel langs. Met nog zeven minuten te spelen voor rust was er weer een gevaarlijke uitval van Te Werve, maar ook deze keer wist de verdediging van Vitesse Delft in te grijpen en zo een doelpunt te voorkomen. Vlak voor rust kwam Hamza el Kadouri nogal pijnlijk in botsing met een tegenspeler, maar gelukkig was het niet al te erg, beide spelers konden door.

Na de rust leek het dat Lars Fransen zou scoren voor de gastheren, maar die vlieger ging niet op. Echter twee minuten later kreeg een verdediger van Te Werve een zogenaamde aangeschoten bal op zijn arm, wat met een penalty gehonoreerd werd. Sjoerd van der Kolk schoot de bal onberispelijk in en de stand was 2-0 in het voordeel van de ploeg van trainer Ronald Hes. Het spel golfde nu steeds op en neer en een speler van Te Werve werd na bijna een uur spelen weggestuurd vanwege twee verkregen gele kaarten. In de zeventigste minuut scoorde Duncan Sjerp van een redelijke afstand opnieuw en bracht de stand op 3-0.

Deed Te Werve dan helemaal niets? Ja toch wel, want bij een snelle uitval in de 79e minuut werd een knap schot afgevuurd, dat echter net niet het doel raakte, maar dit keer de lat schampte. Tenslotte werd het in de 82e minuut nog 4-0 voor Vitesse Delft door een doelpunt van Mark de Graaf.