Zaterdag 2C: Vitesse Delft niet langs degradant Van Nispen

|||||||||||||

Nu de competitie op het einde loopt wordt er door de meeste clubs serieus geprobeerd een goede uitgangspositie voor het komende seizoen te winnen. Als het goed is, zo ook Vitesse Delft. Gezien de eindstand in de heenwedstrijd, te weten 1-7 in het voordeel van Vitesse Delft, leek er een goede uitgangspositie voor de thuisploeg te zijn om weer met duidelijke cijfers te winnen.

Tekst: Niek Praagman

Echter in een redelijk gelijk opgaande wedstrijd stond de uiteindelijke stand op het scorebord en die was zeer teleurstellend voor de Delftenaren: 1-1.

En misschien was dat, hoe teleurstellend ook, wel een terechte uitslag. Het vertoonde spel was weinig verheffend alhoewel over de inzet van beide teams geen kwaad woord kan worden gezegd. Maar wel over de accuratesse, met andere woorden de ontbrekende nauwkeurigheid bij het samenspelen. Hoe dan ook, het draaide niet bij Vitesse Delft en tegelijkertijd kwam Van Nispen aanzienlijk sterker naar voren in deze wedstrijd dan de heenwedstrijd destijds. Er werd verwoed gesprint op elke bal en beide teams probeerden bij balverlies zo snel mogelijk de bal weer te veroveren. Op zich wel een beetje rommelig, maar over de inzet is niets kwaads te zeggen.

Het duurde tot de 29e minuut voordat de eerste score genoteerd kon worden en wel in het voordeel van Vitesse Delft. Na een samenspel tussen drie Vitesse-spelers wist Mitchel Gronsveld te scoren en de 1-0 stand was een feit en de gastheren op koers. Dat duurde echter niet heel erg lang, omdat in de 34e minuut na een vrije trap van tegenstander Van Nispen via een scrimmage de 1-1 werd genoteerd.

Vlak voor rust opnieuw een actie van Mitchel Gronsveld na een snelle aanval over links, maar zonder succes, maar wel was het een kaats van de linkerpaal naar de rechterpaal waar de keeper van Van Nispen niets aan kon doen.

In de tweede helft een vergelijkbaar proces. Steeds weer een aanval van Vitesse Delft, maar in het strafschopgebied stond Van Nispen zijn mannetje! De inzet van beide clubs vroeg inmiddels haar tol en ondanks meerdere “bijna” doelpunten werd en bleef de stand 1-1. Ook in de extra tijd was de conditie inmiddels kennelijk te sterk benut, want jammer genoeg slaagde geen van beide ploegen er nog in om te scoren. Alhoewel met veel inzet was het wel een sportieve wedstrijd en de einduitslag een goede weergave van het vertoonde spel van beide clubs. Al met al een wedstrijd van Vitesse Delft om maar gauw te vergeten, want de punten waren zo tegen het einde van de competitie broodnodig en zijn dat nog, om toch alsnog via de nacompetitie een eventuele promotie te kunnen bereiken, maar dat traject lijkt steeds moeilijker te realiseren!