Zaterdag 3B: FC Skillz kampioen, Sportclub Monster naar nacompetitie

|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||

Dankzij een overtuigende overwinning op DUNO kon FC Skillz het felbegeerde kampioenschap gaan vieren. Minder vrolijke gezichten bij Sportclub Monster, dat genoegen moest nemen met een plaats in de nacompetitie. Ook DWO en Verburch mogen nog hopen op promotie.

Tekst: Roland van der Linden     |   Foto’s: Aad van der Knaap, MFH-Design & Hans Wüstefeld

DUNO – FC Skillz

Na een moeizaam slot van het seizoen kon bij FC Skillz feest gevierd gaan worden. De mannen van trainer Oussama Bekkaoui sloten het seizoen af met een 2-8 overwinning op het reeds gedegradeerde DUNO en kunnen uitkijken naar een seizoen in de Tweede Klasse. (Foto’s: Aad van der Knaap)

Al voor rust was het duel beslist. Shibi Rojer, Farid Overman, Yassin Chentouf en Samir el Moussaoui (2x) zorgden al voor een comfortabele 0-5 voorsprong. Na de hervatting moest al snel Ferrani Florencia met rood het veld verlaten en stond FC Skillz met tien man in het veld.

Het deerde de bezoekers niet. Na de 0-6 van Samir el Moussaoui kon DUNO via Siwan Keles wat terugdoen. Uiteindelijk kwam een 2-8 eindstand op het bord door doelpunten van Joël Mayala en Reda Reddam. Namens DUNO had Talha Simsek het laatste woord.

Sportclub Monster – Quick Steps

Quick Steps vervulde tegen Sportclub Monster haar sportieve plicht. De thuisploeg kreeg wat kansen in de eerste helft, maar kwam niet door de verdediging van de Haagse ploeg heen, die ook tot twee keer toe gevaarlijk werd. Sportclub Monster wist door de tussenstand bij FC Skillz dat het kampioenschap ver weg was en kwam zelfs op achterstand. (Foto’s: MFH-Design)

Uit een counter trof Sherano Gerritsen doel. De thuisploeg bleef drukken en kwam nog wel op gelijke hoogte door een doelpunt van Jurgen Warbout: 1-1. Beide teams kunnen zich opmaken voor de nacompetitie. De mannen van trainer Marco Meijer om promotie en Quick Steps moeten knokken om degradatie te ontlopen.

Verburch – Ariston’80

In Poeldijk boekte Verburch een belangrijke overwinning op Ariston’80. Na een 1-0 ruststand werden de studenten met 4-1 verslagen. Revy Verbeek (2x), Joery Verbeek en Jarno Houtenbos schoten met scherp voor Verburch dat dankzij de zege nog kans heeft op promotie via de nacompetitie. Joeri Frederik scoorde na jaren in het eerste gespeeld te hebben in zijn afscheidswedstrijd voor de mannen van trainer Martin de Graaf.

Naaldwijk – DWO

Op Sportpark de Hoge Bomen deed Naaldwijk er nog alles aan om nog in de nacompetitie terecht te komen. De Witkielen sleepten tegen DWO een 1-0 overwinning uit het vuur door een treffer van Danny Niël vlak voor rust. Het bleek niet voldoende door de zege van Verburch.

DSVP – KMD

In een doelpuntrijk duel bleef KMD net aan de goede kant van de score tegen DSVP. In Pijnacker nam KMD een 1-3 voorsprong bij rust en kwam na de thee zelfs op 1-4. DSVP kwam terug in het duel door twee treffers en had zelfs nog kansen op de gelijkmaker. KMD sleepte uiteindelijk een benauwde 3-4 zege uit het vuur door doelpunten van Arend Balijon (2x), Bradley Meijer en Boy Verwoerd. Namens DSVP waren Joey Zonneveld, Nick Jense en Gerben van Rossum scherp in de afwerking.

sv Loosduinen – Schipluiden

Op Sportpark Madestein werd de rust bereikt zonder dat één van beide teams de bal in het vijandelijke doel had gekregen. In de tweede helft opende Schipluiden de score door een treffer van Luuk Eikelenboom. Na de gelijkmaker van Damian van der Kroft besliste Martijn van Dorp het duel alsnog in het voordeel van de bezoekers: 1-2.

Lyra – Duindorp sv

In De Lier kwamen Lyra en Duindorp sv een 1-1 gelijkspel overeen. Beide treffers werden gescoord in de tweede helft. De Haagse bezoekers namen een 0-1 voorsprong, maar incasseerden daarna nog een tegentreffer van Robin Spreen. (Foto’s: Hans Wüstefeld)