Zondag 1B: DHC wervelt naar winst tegen DOSKO

|||||||||||

DHC moest op donderdagavond zien of het de twee recente nederlagen (1-0 uit bij Spartaan’20 en 5-0 uit bij Unitas’30) weer te boven kon komen. Genoemde twee nederlagen waren grotendeels te wijten aan het grote aantal afwezigen gedurende die twee speeldagen, maar het betekende wel dat de Delftenaren op afstand kwamen te staan van de koplopers Unitas’30 en sv Den Hoorn.

Tekst: Wicher Schreuders      |      Foto’s: Hasper Pictures

Gelukkig kon trainer Arie van der Padt deze avond weer over iets meer van zijn vaste krachten beschikken. Van de zeven afwezigen van afgelopen zondag konden nu Levi Schipper en Ilias Kariouh weer in de basis beginnen. Maar nu begonnen de afgelopen zondag met blessures uitgevallen Nabil Hadui en Jerone Goodett op de bank, terwijl Jordy Brouwer vanwege zijn blessure slechts een toeschouwersrol had. Youri Kooijmans kon na zijn blessure ook weer op de bank plaatsnemen. Daarmee bleven er nog voldoende afwezigen over, waaronder vooral de langdurig geblesseerden Jeffrey van Roon en Joey Emmerink. Maar ook nu stond er nog steeds een alleraardigst team in het veld.

De wedstrijd stond onder leiding van de op het laatste moment aangestelde bekende oud-betaald voetbal arbiter Roelof Luinge (Bussum). DHC ging voortvarend van start en met soms wervelende combinaties ging het richting het DOSKO-doel. Al snel werd Ilias Kariouh aangetikt en leek hij geblesseerd uit te moeten vallen, maar dat viel uiteindelijk toch mee en hij kon de wedstrijd vervolgen. De combinaties van de thuisclub leidden al snel tot een aantal doelpunten.

Na twaalf minuten speelde Jessy Nauman de bal vanaf de rechterkant breed op Frank de Lange, die van buiten het strafschopgebied de bal schitterend in de rechterbovenhoek krulde: 1-0. Slechts drie minuten later kwam al de 2-0 op het scorebord via een één-twee-combinatie door het centrum tussen Vincent Romeijn en Ilias Kariouh, die door laatstgenoemde alleen voor DOSKO-goalie Dennis Uijl werd afgerond. Pas na 21 minuten spelen moest DHC-keeper Nick Hasper aan de andere kant voor het eerst serieus optreden, maar dat ging hem goed af.

Een snelle aanval van DHC over de linkerkant leidde tot een verre voorzet van Karlo Grgic helemaal naar rechts, waar de bal door de mee opgekomen Roy Speelman weer terug voor het doel werd gebracht, waarna die aanval fraai door de jarige Max Otten werd afgerond: 3-0 na 24 minuten spelen. Nog binnen het half uur soleerde Ilias Kariouh vanaf de rechterkant het strafschopgebied binnen en vervolgens schoot hij de 4-0 binnen, zijn tweede treffer van de avond. De groen-zwarten lieten in de eerste helft snel en wervelend combinatiespel zien en hadden nog diverse kansen op meer doelpunten. Een schot van Jessy Nauman werd door DOSKO-goalie Dennis Uijl weggestompt. Kort daarna werd Karlo Grgic op links diep gestuurd door Nauman, waarna Grgic te snel en onbesuisd zelf op doel schoot, waarbij de bal hoog over ging, terwijl midden voor het doel twee DHC-ers volkomen vrij liepen. Kort voor de rust speelde Roy Speelman de bal nog op Jessy Nauman, waarna diens schot wederom goed gepareerd werd door de DOSKO-doelman. DHC was in de eerste helft veel sterker dan de gasten uit Bergen op Zoom, die niet één keer gevaarlijk bij het doel van Nick Hasper waren geweest. De groen-zwarten hadden met 4-0 het verschil nog maar matig in de cijfers uitgedrukt.

Na de doelwisseling was aan DHC-kant Ilias Kariouh vervangen door Youri Kooijmans. Later in de tweede helft kwamen ook Lennart van Kruijl, Nabil Hadui en Jerone Goodett nog in het veld. Het tweede bedrijf liet een wat beter voor de dag komend DOSKO zien, het had nu meer balbezit, zonder dat de ploeg uit Bergen op Zoom ook maar één keer serieus gevaarlijk kon worden. De thuisclub ging een versnelling lager spelen, het hoefde niet zo nodig meer, de wedstrijd was toch al beslist. Toch konden nog diverse doelpogingen van de kant van DHC genoteerd worden. Jessy Nauman lobde de bal vanaf de rechterkant over de DOSKO-keeper op de lat, de goed opkomende Vincent Romeijn schoot net over het doel, Frank de Lange mikte naast, een schot van Jerone Goodett van dichtbij belandde in het zijnet en Jessy Nauman zag ook een inzet naast het DOSKO-doel verdwijnen.  Gescoord werd er echter niet meer, zodat de eindstand kwam met 4-0. De mannen uit Bergen op Zoom waren blij dat een grote nederlaag hen bespaard was gebleven, waar ze in de rust erg bevreesd voor waren. Het team van trainer Mart van Bree miste overigens vanwege blessures diverse vaste krachten, maar dat gold ook voor DHC.

Scheidsrechter Roelof Luinge, geassisteerd door twee neutrale KNVB-grensrechters, had volgens eigen zeggen een hele makkelijke en sportieve wedstrijd waarbij geen enkele kaart nodig was.

Door het 2-2 gelijke spel van Unitas’30 uit bij Sarto en de 1-5 zege van sv Den Hoorn bij FC Boshuizen, gaat nu sv Den Hoorn ruim aan de leiding met 19-39, Unitas’30 staat tweede met 20-38 en als derde DHC met 20-36. Komende zondag ontvangt DHC thuis Sarto, dat met 20-32 op de vierde plek staat.