Zondag 1B: DHC wint geflatteerd bij CVV Zwervers

|||||||||||||

Op tweede paasdag trad DHC aan voor de uitwedstrijd bij CVV Zwervers in Capelle aan den IJssel. Maar om nu te zeggen, dat de groen-zwarten op hun paasbest acteerden, dat is ver bezijden de waarheid. DHC nam wel een ruime zege mee huiswaarts.

Tekst: Wicher Schreuders      |       Foto’s: Hasper Pictures

In de beginfase had de thuisclub een aantal riante mogelijkheden om de score te openen. Kort na de aftrap moest DHC-goalie Nick Hasper een ingeschoten bal tot hoekschop verwerken. Na een kwartier spelen keerde Hasper keurig een door Marlon Oranje ingeschoten bal, terwijl kort daarna Melivai Krolis het speeltuig net over het door Hasper verdedigde doel schoot. Terwijl de thuisclub de kansen niet benutte, was het na negentien minuten bij de eerste serieuze aanval van DHC aan de andere kant wel raak: Ilias Kariouh speelde de bal breed op Frank de Lange, die met rechts de bal keurig langs de goede kant van de paal binnenschoot: 0-1.

DHC kwam daarna iets beter in de wedstrijd en kwam nu wat meer aan aanvallen toe. Dit resulteerde na een half uur in de 0-2 door Ilias Kariouh na een prachtige aanval via Frank de Lange en Jordy Brouwer. In het laatste kwartier van de eerste helft ontstond er vervolgens een grote kopkans voor CVV Zwervers-speler Marlon Oranje, die vrij bij de tweede paal naast wist te koppen. Enige minuten later leek DHC wederom te gaan scoren via een mooie 1-2-combinatie tussen Jordy Brouwer en Ilias Kariouh, waarna Brouwer op doelman Rik de Vries stuitte. De ruststand was daarmee 0-2 voor DHC, maar echt verdiend was deze voorsprong niet.

Kort na de doelwisseling verzuimde CVV Zwervers-speler Sharlton Sambo de aansluittreffer te maken; zijn inzet belandde naast het DHC-doel. Daarna gebeurde er lange tijd niet zo veel meer. Het was tam en loom, DHC dacht kennelijk bij deze tussenstand zonder al te veel inspanningen de zege te kunnen binnenslepen, terwijl de thuisclub moedeloos werd van de gemiste kansen. Na bijna een uur spelen gebeurde er toch iets: de in de basis debuterende Karlo Grgic (19) ging er aan de rechterkant vandoor, trok naar binnen en schoot alleen voor keeper Rik de Vries diagonaal in de verre hoek de 0-3 in. Enkele minuten later leek CVV Zwervers dan toch eindelijk te gaan scoren, maar eerst raakte Sharlton Sambo de lat, terwijl kort daarna een inzet van Marlon Oranje door DHC-goalie Nick Hasper tot corner werd verwerkt. Aan DHC-kant werd intussen nog een aantal malen gewisseld. De net in het veld gekomen Jerone Goodett wist drie minuten voor tijd de bal te ontfutselen aan Zwervers-doelman De Vries en de 0-4 op het scorebord te brengen. De goed leidende arbiter Nausad Mahabali (Hoorn) kon kort hierna voor het einde fluiten. De arbiter had totaal geen moeilijke wedstrijd en kon het dan ook met enkele verbale opmerkingen, maar zonder een enkele kaart af.

De groen-zwarten waren blij met de overwinning en met andermaal de nul aan tegentreffers, vooral te danken aan doelman Nick Hasper die voortdurend alert was. Men was het eens over het tegenvallende spel, maar de zege telt. In de kleedkamer werd niet alleen deze zege bescheiden gevierd, maar ook de 25e verjaardag van Youri Kooijmans. De stand bovenaan is nu: 1. Unitas’30 15-33, 2. DHC 16-30, 3. SC ’t Zand 17-28, 4. SV Den Hoorn 15-27. Komende donderdag (21 april) staat op het programma de belangrijke wedstrijd sv Den Hoorn – Unitas’30. De eerstvolgende wedstrijd voor de groen-zwarten is volgende week zondag VUC thuis.