Zondag 1B: Incompleet DHC kansloos bij koploper Unitas’30

||||||||||||

Evenals een week eerder bij Spartaan’20 (1-0 nederlaag) wist DHC op de heenreis naar Etten-Leur al dat het een vrijwel kansloze wedstrijd zou worden. Unitas’30 stond immers niet voor niks bovenaan, hoewel slechts één puntje boven DHC, maar bovendien ontbraken ook nu veel te veel spelers om een realistische kans te maken op een goed resultaat.

Tekst: Wicher Schreuders         |      Foto’s: Hasper Pictures

Trainer Arie van der Padt kon om diverse redenen, evenals vorige week,nu niet beschikken over Levi Schipper, Jeffrey van Roon, Dyrell Dongor, Quinten van der Kraaij en Youri Kooijmans. De vorige week uitgevallen Joey Emmerink bleek zijn enkelbanden te hebben gescheurd, dus die voetbalt dit seizoen ook niet meer. En nu kwam daar ook nog eens de ziekmelding bij van Ilias Kariouh. Daarmee telde DHC bij het vertrek maar liefst zeven afwezigen. Scott Luiten moest na wekenlang blessureleed en slechts één training op de bank plaatsnemen, terwijl Karlo Grgic ook weer beschikbaar was, maar nu noodgedwongen niet voorin, maar achterin diende te spelen. Bovendien begon de complete voorhoede – Jerone Goodett, Jordy Brouwer en Nabil Hadui – ook al niet volledig fit aan de wedstrijd. DHC hoopte op een aanvaardbaar resultaat, geen uitvluchten en excuses. Een wedstrijd is immers een wedstrijd en de bal is rond.

Kort na het beginsignaal van scheidsrechter Rampersad trokken de groen-zwarten over de rechterkant via Jerone Goodett ten aanval, maar dat leverde niets op. Vervolgens werd bij een eerste snelle aanval van de thuisclub via een kopbal Justin Kwee in het centrum vrij voor doelman Nick Hasper gezet en dat betekende na twee minuten al 1-0. De groen-zwarten wisten deze snelle tegenslag kennelijk goed te verwerken. Er ontstond een levendig spelbeeld met aanvallen van beide teams, maar echt grote doelkansen bleven lange tijd uit. Na een klein half uur spelen moest DHC-verdediger Storm de Kam de bal vlak voor de doellijn wegwerken. Bij een DHC-aanval leek Jerone Goodett na een fraaie solo in scoringspositie te komen, maar eenmaal in het strafschopgebied werd hem uiteindelijk de bal door een Unitas-speler ontfutseld. Aan de andere kant werkten Jordy Bollaart en Ayman Ben Omar de bal in kansrijke posities toch naast dan wel over het DHC-doel. De rust kwam dan ook met 1-0. De groen-zwarten mochten op dat moment niet ontevreden zijn: niet over de 1-0 tussenstand en ook niet over het vertoonde tegenspel, gezien het genoemde grote aantal afwezigen.

Na de doelwisseling bleef aan DHC-zijde Nabil Hadui geblesseerd in de kleedkamer achter, waardoor Karlo Grgic nu toch weer voorin kwam te spelen en invaller Lennart van Kruijl linkerverdediger werd. In de beginfase van de tweede helft was DHC tweemaal dicht bij de gelijkmaker. Een fraaie aanval via Roy Speelman, Jordy Brouwer en Karlo Grgic bracht de bal voor het doel bij Jessy Nauman, maar hij kon de voorzet niet in een doelpunt omzetten. Na zes minuten in de tweede helft soleerde Jerone Goodett vanaf de rechterkant het strafschopgebied in, waarna zijn schot via de vuisten van doelman Jeroen Sebregts op de paal kwam en niet meer dan een corner opleverde. Dat had de gelijkmaker kunnen zijn. Drie minuten later schoot aan de andere kant Ayman Ben Omar de bal onhoudbaar in de kruising en dat betekende dan de 2-0. Kort hierna moest nog weer een DHC-er geblesseerd het veld verlaten, namelijk Jordy Brouwer die last had van zijn achillespees. Hij werd vervangen door Scott Luiten, die achterin ging spelen. In een tijdbestek van slechts acht minuten werd DHC vervolgens definitief en ruim verslagen. Na onnodig balverlies aan DHC-kant schoot Papito Puriel na 25 minuten de 3-0 binnen; vijf minuten later werd een voorzet vanaf hun linkerkant door Jan Bos ingeschoten; slechts drie minuten later werd een voorzet vanaf opnieuw de linkerkant bij de tweede paal min of meer in het doel gelopen door Danny Lauwen: 5-0. De wedstrijd was hiermee ruimschoots beslist, maar dat was eigenlijk al bij de 2-0 het geval. Tot het eindsignaal viel er niet veel enerverends meer te noteren, behalve dan dat Jerone Goodett kort voor tijd ook nog eens met een blessure naar de kant moest.

Koploper Unitas’30 behaalde een ruime en dik verdiende overwinning op DHC. Het had haar revanche voor de 7-4 DHC-zege in oktober jl. in Delft. De groen-zwarten gaven in de eerste helft nog enigszins acceptabel tegenstand, kregen kort na rust nog een goede kans op de gelijkmaker, maar daarna stortte het verweer snel in. Maar zoals aangegeven: er ontbraken te veel vaste waarden in het team om in een uitwedstrijd bij de koploper ook maar enige kans te maken. De spelers die in het veld stonden (waarvan een aantal ook niet geheel fit was) hebben alles gedaan wat mogelijk was, maar meer zat er echt niet in. Van der Padt moet afwachten wie van de spelers tijdig en voldoende kunnen worden opgelapt om de twee in de komende dagen op het programma staande wedstrijden mee te kunnen gaan spelen: donderdag 12 mei thuis tegen DOSKO en zondag 15 mei thuis tegen Sarto. De strijd om het kampioenschap gaat vooralsnog tussen Unitas’30 en sv Den Hoorn.