Zondag 1B: Tien man van sv Den Hoorn gelijk in verhit duel

||||||||||||||

Koploper sv Den Hoorn kreeg hekkensluiter Rood Wit Willebrord op bezoek. De thuisploeg gaf in de slotfase de nipte voorsprong weg: 1-1.

Tekst: Thomas Hofman        |      Foto’s: Franca Dobbe

Arbiter Ramon Westhoff floot voor de aftrap van de thuisploeg. Na een minuut ging spits Noah Barends al naar het kunstgras in het zestienmetergebied, maar de scheidsrechter gaf geen strafschop. Na vijf minuten was er de inzet van Thomas Bouwer, maar doelman Andy Steging kon het zwakke balletje simpel oppakken namens Rood Wit. Na elf minuten raakte Anis Ouaddaf ogenschijnlijk geblesseerd, maar de verdediger van de uitploeg kon, na wat trekkebenen, verder.

In de twintigste minuut kreeg Rood Wit een vrije trap na een overtreding van sv Den Hoorn-aanvoerder Bas de Joode. De bal werd goed doorgekopt, maar ging net naast. Een minuut later kreeg de thuisploeg een vrije trap. De keeper van Rood Wit bokste de inzet van Noah Hes wat onzeker weg, waarna Thomas Bouwer kon aanleggen voor de rebound. Hij raakte de bal echter verkeerd en de kans ging meters over.

Na een korte drinkpauze had sv Den Hoorn het meeste balbezit. Na een klein halfuurtje maakte Rood Wit-doelman Steging bijna een fatale blunder, maar de bal werd op tijd uit de zestien geschoten. Na dik een half uur spelen toonde de scheidsrechter de gele kaart aan sv Den Hoorn-middenvelder Mohamed Ouhammou. De vrije trap die volgde rolde langs de verkeerde kant van de paal voor Rood Wit. Vlak voor rust kon Desmond Nagtzaam zijn ploeggenoot Gaynio Aarts vrij voor het doel zetten, maar de doelman van de thuisploeg gooide zich goed voor de bal en haalde het gevaar eruit. Eén minuut voor rust maakte Noah Barends de 1-0 na geklungel achterin bij Rood Wit. Van de tribunes klonk ‘we worden kampioen’, omdat concurrent Unitas op dat moment 0-1 achterstond tegen DOSKO.

In de tweede helft kwam publiekslieveling Donny Slot erin voor Thomas Bouwer. Slot kreeg gelijk de aanvoerdersband om de arm. Het eerste gevaar kwam van sv Den Hoorn. Noah Barends ontving een mooie steekpass van Mohamed Ouhammou. De assistent-scheidsrechter vlagde echter voor buitenspel tot verbazing van de supporters van de thuisploeg. Na vijftig minuten kreeg Vincent Plichta een gele kaart na een stevige tackle op Gaynio Aarts. De tweede kaart van de middag voor sv Den Hoorn. De volgende kans kwam na een goede steekbal van Noah Barends, maar het schot van Tim Muller werd gepareerd door de keeper.

Na een uur spelen kreeg de thuisploeg een vrije trap, die tot corner werd verwerkt door Rood Wit. Robin Zwartjens probeerde de hoekschop in te koppen, maar kwam een paar centimeter lengte tekort. In de 62e minuut kreeg Boy van Steen een blessurebehandeling. Voor de scheidsrechter tevens een goed moment om een drinkpauze in te lassen, waarop het publiek op de tribune maar een liedje inzette. Daan Kluyskens verving in de 69e doelpuntenmaker Noah Barends. Ook kwam Donny Jaspers in het veld bij Rood Wit. Een minuut later kwam de eerste echte dreiging van de uitploeg. Twee achtereenvolgende schoten van Rood Wit werden uitstekend gepareerd door doelman Kuipers.

In de 73e minuut kreeg Sven Buurstede een gele kaart na vervelend natrappen. De vrije trap die hierop volgde kwam bij Donny Slot, die goed aannam en de bal op de buitenkant van de paal knalde. Een kwartiertje voor tijd kreeg Mohamed Ouhmannou zijn tweede gele kaart en mocht hij dus vroegtijdig gaan douchen. Vijf minuten later kreeg sv Den Hoorn een vrije trap na een handsbal van Sven Konings. Robin Zwartjens schoot de bal echter een paar meter over. Acht minuten voor tijd had  Donny Slot een goede actie in huis aan de linkerkant, maar hij schoot de bal in het zijnet.

Hierna werd er dubbel gewisseld door Rood Wit. Sven Buurstede en Gaynio Aarts verlieten het veld voor Mohammed Mekkaoui en Brandon Timmers. Vijf minuten voor tijd schrok de tribune op door een gigantische kans van Rood Wit via Yvan Nkundumugisha. Hij had de bal voor het intikken, maar schoot over.

Een minuut later werd Noah Hes gewisseld voor Lemar Bavelaar bij de thuisploeg. In de laatste minuut van de reguliere speeltijd, kreeg Rood Wit nog een vrije trap op een gevaarlijke plek. Invaller Mekkoui schoot hem in de muur. Maar uit de corner die hierop volgde schoot invaller Donny Jaspers de bal wel binnen: 1-1. Hij rende na zijn treffer naar het thuispubliek en maakte een niet zo net gebaar. Hij en zijn medespelers werden dan ook getrakteerd op een bierdouche waar uw verslaggever en zijn apparatuur ook slachtoffer van waren.

In de absolute slotfase moest doelman Steging nog een aantal keer ingrijpen na een opeenstapeling van afgevuurde schoten op zijn doel. Tim Müller kreeg hierna de bal voor zijn voeten, maar verzuimde om alsnog de winnende treffer voor de thuisploeg te maken.

In de extra tijd ontstond er een opstootje na een woordenwisseling tussen sv Den Hoorn-doelman Robert Jan Kuipers en assistent-trainer Michel Jaspers, de plaatsvervanger van de afwezige Rood Wit-trainer Marco Groeneveld. In verband met deze onderbreking gaf de scheidsrechter nog wat extra tijd, maar de stand bleef gelijk: 1-1.

Na het laatste fluitsignaal sloeg de vlam weer in de pan en zelfs de supporters gingen zich ermee bemoeien. Zij richtten zich vooral verbaal op Michel Jaspers. Het liep gelukkig met een sisser af. De directe concurrent van sv Den Hoorn, Unitas, won met ruime cijfers van DOSKO en is daarmee de nieuwe koploper. Het kampioenschap is echter nog niet beslist, het verschil tussen beide teams bedraagt slechts één punt.

(Klik HIER voor meer foto’s van sv Den Hoorn-Rood Wit W.)