Zondag 2D: Concordia haalt ongenadig hard uit naar Meeuwenplaat

Concordia nestelde zich op een zesde plaats na een monsterzege op laagvlieger Meeuwenplaat. De Delftse club schoot na een 0-2 voorsprong bij rust in de tweede helft volledig uit haar slof met zes doelpunten.

Al na zeven minuten nam de ploeg van trainer Wesley Zandstra (foto) de leiding tegen Meeuwenplaat na een treffer van Damy de Roode. De 0-1 bleef bijna een half uur op het bord staan. Een doelpunt van Noah Keus leverde een comfortabele 0-2 ruststand op.

Beslist

In de tweede helft was het duel al heel snel beslist. Na twee minuten schoot Damy de Roode zijn tweede treffer van het duel binnen: 0-3. Meeuwenplaat hield tot halverwege de tweede helft de schade nog enigszins beperkt. In de laatste 25 minuten van de wedstrijd walste Concordia volledig over de bezoekers heen.

Vernedering

In de 64e minuut zorgde Dylan Franquet voor de 0-4. Een paar minuten later was het opnieuw raak voor Franquet. De aftrap was nog niet geweest of de 0-6 van Jari Göttens lag alweer in het net. Het leed was nog niet geleden voor Meeuwenplaat. Met twee doelpunten van Renzo Dukker maakte Concordia de vernedering compleet. De Delfse ploeg kan zonder zorgen de competitie uitspelen en heeft de vijfde plaats van VFC nog in het vizier.