Zondag 2D: HMSH ziet zege door vingers glippen in blessuretijd

Ook het tweede duel dit jaar tussen HMSH en Concordia eindigde in een 1-1 gelijkspel. In Delft zag Concordia in blessuretijd HMSH nog op gelijke hoogte komen. In het duel in Den Haag waren de rollen omgedraaid. Concordia maakte in de extra tijd de gelijkmaker.

Er waren meer overeenkomsten met het heenduel. Beide teams gingen net als in die wedstrijd de rust in met een 0-0 stand op het scorebord. Concordia kreeg de grootste kans op een treffer. Mika Bavelaar mocht aanleggen voor een strafschop, maar zag zijn inzet gestopt worden door de Haagse doelman.

Strafschop

HMSH kreeg na de hervatting de meeste kansen, maar kon doelman Sven Bekking maar moeilijk passeren. In de 55e minuut kreeg de thuisploeg een strafschop en Ahmet Akbulut (foto) faalde niet vanaf elf meter. De 1-0 leek ook de eindstand te worden, maar drie minuten in de blessuretijd zorgde invaller Dylan Franquet voor de gelijkmaker: 1-1.

Bij een overwinning zou HMSH al definitief veilig zijn. De formatie van trainer Winston Faerber heeft nu nog een punt nodig om ook volgend seizoen in de tweede klasse uit te mogen komen.