Zondag 2D: HVV blijft geloven in titel na zege op Full Speed

Een verslag dat nog niet was opgenomen in het zondagoverzicht. In Delft bond HVV Full Speed aan de zegekar. De Kroonleeuwen hebben door de winst nog steeds twee punten achterstand op Wippolder, dat tweede pinkersterdag het duel tegen RKDEO speelt. HVV treft dan Laakkwartier dat nog vecht voor lijfsbehoud.

HVV kwam tegen Full Speed goed uit de startblokken. In de eerste minuten gingen nog kansen van Joppe Dekker en Max Hagemann verloren. Na acht minuten spelen was het wel raak voor HVV. Joppe Dekker omzeilde de buitenspelval en stelde vervolgens Tommie Steens in staat om de 0-1 binnen te werken. De wedstrijd werd er niet beter op na de treffer. Er vielen weinig kansen te bewonderen.  In blessuretijd van de eerste helft kopte Max Hageman nog een bal op de Delftse paal.

Strafschop

In de 53e minuut kreeg Full Speed een strafschop na een handsbal van Ernest Janssen. Rida Aarab wist wel raad met de geboden kans: 1-1. Niet veel later kreeg HVV een goede mogelijkheid op een nieuwe voorsprong, maar de doelpoging van Max Hageman werd door een verdediger van de doellijn gehaald.

Onzekerheid

Na 68 minuten spelen kwam HVV alsnog op voorsprong door een treffer van Tommie Steens. HVV kreeg nog diverse kansen om het karwei af te maken, maar faalde in de afwerking. Ook Full Speed werd nog een keer heel gevaarlijk maar de stand bleef 1-2. Pas in blessuretijd viel de 1-3. Joppe Dekker (foto) maakte aan alle onzekerheid een einde.