Zondag 2D: RKDEO gaat ruim langs Concordia in Delft

|||||||||||||||||||||

Op Sportpark Brasserskade ging RKDEO met een 1-2 voorsprong de rust in. In de tweede helft stelden de Nootdorpers de zege veilig met twee treffers. RKDEO kan zich met nog twee duels te spelen gaan opmaken voor de nacompetitie.

Tekst en foto’s: Sander de Hollander

Tijs Sneek van Concordia loste het eerste schot op doel na vier minuten, maar keeper Huub Koning ving de bal op. Een minuut later ging Izzy Rosini aan de overkant richting de achterlijn en gaf de bal voor op Tommy Simonis, die de bal in het Delftse doel kon binnen chippen: 0-1. Concordia kreeg daarna een aantal kansen, maar Mika Bavelaar en Damy de Roode konden Koning niet verschalken.

In de blessuretijd kreeg Concordia een strafschop na aangeschoten hands van Fabian Pak. Arbiter Vogelenzang wees naar de stip. Mika Bavelaar faalde niet vanaf elf meter: 1-1. Nog geen minuut later stond RKDEO weer op voorsprong. Uit een vrije trap schoot Irian Boeschoten de bal langs de muur in de verre hoek: 1-2.

Halverwege de tweede helft maakte RKDEO het karwei vakkundig af in twee minuten. In de 65e minuut veroverde Izzy Rosini de bal en ging het strafschopgebied binnen. Rosini gaf de bal af op Quinten Hellemons die de 1-3 binnenschoot. Een minuut later veroverde Hellemons de bal en omspeelde de keeper waarna de 1-4 op het bord kwam te staan.

Met nog een kwartier te gaan kreeg Concordia een vrije trap na een overtreding op Dylan Franquet. De vrije trap van Mika Bavelaar verdween tot twee keer toe in de muur van RKDEO. Tijdens het wegwerken werd Evert Vrijhof aangetikt en kreeg Concordia weer een vrije trap. Ook deze bal van Bavelaar kwam niet verder dan de muur en kon opgeruimd worden. Beide teams kregen in de slotfase nog een paar kansen, maar de stand bleef 1-4.