Zondag 2D: RKDEO na rust langs Meeuwenplaat

||||||||||||||

RKDEO kwam in de eerste helft van het duel met Meeuwenplaat ondanks diverse kansen niet tot scoren. De bezoekers deden dit vlak voor rust wel en pakten een verrassende voorsprong. Diep in de tweede helft boog RKDEO de achterstand om in een ruime zege.

Tekst & foto’s: Sander de Hollander

De wedstrijd ving aan met een minuut stilte na het overlijden van Jody Lukoki. Zijn 7-jarig zoontje speelde bij Meeuwenplaat, waardoor Luloki regelmatig bij Meeuwenplaat langs de lijn stond.

In de tiende minuut kreeg RKDEO haar eerste kans. Een hoekschop van Irian Boeschoten werd door Jack Doorschodt net voorlangs gekopt. Zes minuten later voorkwam RKDEO-doelman Huub Koning een treffer van Meeuwenplaat met een goede redding.

In de 37e minuut plaatste Rob van Hagen de bal achter de verdediging van de thuisploeg. Daniël Prieto kopte de bal langs keeper John Koster, maar de vlag van de assistent-scheidsrechter Arie Kalkman ging omhoog en invalscheidsrechter Harry Haripersad nam het signaal over. Met nog vier minuten te gaan viel het doelpunt aan de andere kant. John Ackon ging het strafschopgebied in en verschalkte doelman Koning: 1-0.

In het begin van de tweede helft kreeg RKDEO weer wat kansen, maar doelpogingen van Rob van Hagen en Quinten Hellemons leverden geen resultaat op. In de laatste twintig minuten kwam RKDEO goed op stoom. In de 71e minuut gaf Tommy Simonis een voorzet van rechts en voor het doel kon Izzy Rosini goed afronden: 1-1.

Een paar minuten later viel de 1-2. Een hoekschop van Izzy Rosini vanaf de linkerkant werd bij de tweede paal ingekopt door Daniël Prieto. Met 82 minuten op de klok stond Rosini opnieuw aan de basis van een treffer van Prieto en stond het opeens 1-3. Het leed voor Meeuwenplaat was nog niet geleden. Een overtreding op Quinten Hellemons aan de zijlijn leverde een vrije trap op. De bal van Rosini werd door Jack Doorschodt in de touwen gekopt: 1-4.