Zondag 2D: RKDEO neemt afscheid van zondag en Rob van Hagen

|||||||||||

Met een 5-1 overwinning op COAL heeft RKDEO afscheid genomen van de zondag als speeldag. Het was de laatste reguliere competitiewedstrijd, want op maandag 6 juni speelt RKDEO uit bij Wippolder en daarna volgen de duels in de nacompetitie. Bovendien nam RKDEO in stijl afscheid van Rob van Hagen, die zeventien seizoenen lang in het eerste elftal uitkwam.

Tekst: Dick den Hollander       |    Foto’s: Sander de Hollander

De eindcijfers 5-1 geven wellicht aan dat het een eenvoudige middag was, maar daarmee wordt COAL tekortgedaan. De Rotterdamse formatie maakte het RKDEO behoorlijk lastig en pas in de slotfase liep de score hoog op. En dat terwijl de start zo veelbelovend was.

Met één van de ongetwijfeld snelste doelpunten uit de historie van de vereniging opende Irian Boeschoten de score. Na 23 seconden al belandde zijn inzet achter doelman Noorafkan. Voor er tien minuten verstreken waren, stond ook de 2-0 op het bord. Izzy Rosini werd door Serdar Kolay binnen de beruchte lijnen ten val gebracht en Rob van Hagen bekroonde zijn laatste wedstrijd met een onberispelijk ingeschoten strafschop.

Daarna kwam COAL toch terug in de wedstrijd en dwong Sanin Stupac doelman Huub Koning tot een redding. Quinten Hellemons had daarna de kans om het duel op slot te gooien, maar hij tilde een voorzet van Rosini van dichtbij toch nog over het doel. Na een half uur deed COAL ook op het scorebord wat terug. Op een hoge voorzet reageerde Dalvin Delgado het meest alert en kopte via de lat de 2-1 binnen. De laatste tien minuten voor rust kreeg COAL een aantal vrije trappen op korte afstand van het doel van RKDEO. Dat leverde wat gevaarlijke momenten op, maar in alle gevallen stond Huub Koning op zijn post of was de inzet niet zuiver genoeg.

In de tweede helft waren er kansen aan beide kanten. Irian Boeschoten, Quinten Hellemons en Rob van Hagen konden de verlossende derde treffer echter niet realiseren en voor COAL waren Djamel Boerstra en Dalvin Delgado dicht bij de gelijkmaker. Tien minuten voor tijd kopte Fabian Pak uit een hoekschop van dichtbij wel raak en besliste daarmee de wedstrijd.

Na de publiekswissel voor Rob van Hagen liep RKDEO in de slotminuten alsnog uit naar een hoge score. Invaller Petar Simic bereidde de 4-1 van eveneens invaller Nordin Maghnouji voor en vlak voor tijd tikte Irian Boeschoten zijn tweede treffer van de middag binnen: 5-1.