Zondag 2D: Ruime overwinning voor RKDEO op Wilhelmus

||||||||||||||||||

In Nootdorp stelde RKDEO zich nadrukkelijk kandidaat voor een plek in de nacompetitie. De mannen van trainer Wesley Epskamp overtuigden met een fraaie zege op Wilhelmus en bezetten de vierde plaats met een ruime voorsprong op VFC en Full Speed.

Tekst en foto’s: Sander de Hollander

In het eerste half uur waren de gevaarlijkste aanvallen voor Wilhelmus. Nick Hendrikse zag zijn inzet gestopt worden door doelman Huub Koning en een schot van Brent Schouten ging net langs de paal. In de volgende tien minuten scoorde RKDEO maar liefst drie keer. In de 31e minuut kopte Quinten Hellemons een vrije trap van de rechterkant bij de tweede paal in: 1-0. Vier minuten later was het opnieuw raak voor Hellemons die een bal van Irian Boeschoten tot treffer promoveerde: 2-0.

Kort daarna was RKDEO weer trefzeker. Een voorzet van rechtsback Dean van Velzen vanaf de achterlijn werd door Tommy Simonis in een keer op de pantoffel genomen en in het dak van het doel geschoten: 3-0. Wilhelmus kon een paar minuten voor de rust toch nog wat terug doen. Nick Hendrikse kon na een steekbal vrij doorlopen. Hij omspeelde doelman Huub Koning en schoot de 3-1 op het bord.

Tien minuten na de doelwisseling beging Daniël Prieto een overtreding op Nick Hendrikse in het strafschopgebied. Scheidsrechter Carli van Booma wees direct na de stip. Hendrikse nam zelf plaats achter de bal en faalde niet: 3-2. De vreugde was van korte duur. Bij een hoekschop van links ging keeper Tom Ebens onder de bal door en kon Daniël Prieto de 4-2 inkoppen.

RKDEO stoomde daarna door naar een 6-2 overwinning. Izzy Rosini gaf in de 67e minuut de bal voor. Rob van Hagen legde de bal vervolgens breed op de inkomende Boeschoten die diagonaal in het doel schoot. Met nog elf minuten te spelen viel de laatste treffer. Dean van Velzen ging richting de achterlijn en legde de bal breed. Op de rand van het strafschopgebied liet invaller Nordin Maghnouji de bal lopen en kon de inkomende Rosini scoren. RKDEO kreeg nog wat kansen, maar wist de score niet verder op te voeren. Het bleef bij 6-2.