Zondag 2D: Wippolder nadert koploper HVV tot op één punt

||||||||||

Op deze zonnige Moederdag ontving het Delftse Full Speed competitiegenoot Wippolder. Full Speed wisselt prima uitslagen af met mindere resultaten en bivakkeert in de middenmoot. De bezoekers staan keurig op een tweede plek kort achter koploper HVV.

Foto’s: MFH-Design

Al snel werd duidelijk dat Full Speed de bezoekers wilde laten komen. Wippolder trok direct ten aanval zonder de eerste paar minuten echte kansen te creëren. Na zeven minuten spelen was het wel en snel raak. Jari Seffelaar zette Daley Uythof weg in de diepte en zijn kap en actie werd geblokkeerd waarna de bal rond de achttien meter voor de voeten van Rik Luisman kwam te liggen. Luisman aarzelde niet en drukte hard en strak af in de linkerbovenhoek: 0-1.

Beide ploegen probeerden hierna nieuwe kansen te creëren, maar er werd slordig met de eindpass omgesprongen. Na een half uur spelen leek Yannick Prade namens Wippolder wel te gaan scoren, maar doelman Reinder Pul was in deze één-op-één situatie de baas. Zo’n vijf minuten later een aanval over links van Wippolder, een mooi overstapje van Anthony Sintniklaas en Jordy Krassenburg die bij de tweede paal de rust bewaarde en koelbloedig de 0-2 binnenschoot.

De tweede helft begon direct spectaculair. Uythof soleerde langs enkele verdedigers en schoof de bal de verre hoek in. Via de binnenkant van de paal kwam het leer echter het veld weer in en kon weggewerkt worden. Kort daarop aan de andere kant dacht Full Speed te kunnen juichen met de eerste echte goede kans. Een inzet van Donny van Ooijen werd door Ricardo van Heyst van de doellijn gehaald en Wippolder haalde opgelucht adem. In de eerstvolgende tegenaanval leek Wippolder het duel in het slot te gooien. Krassenburg zette in de 52e minuut voor, Uythof legde voorbij de tweede paal terug en Anthony Sintniklaas tikte net voor de voeten van Pul de 0-3 binnen.

Deed Full Speed dan niks terug? Het kreeg na een uur spelen in ieder geval de mogelijkheid om dichterbij te komen. De goed leidende scheidsrechter Laros zag Tettero leunen op Sander van Akkeren en legde de bal op de stip. Van Akkeren zette met een panenka de 1-3 op het scorebord en Full Speed kreeg wat geloof. Met het diepere spel van de thuisploeg kwam ook meer ruimte voor de bezoekers. Sintniklaas dacht de 1-4 aan te tekenen, maar het doelpunt werd afgekeurd op aangeven van de assistent-scheidsrechter. Ook kansen voor Prade , Krassenburg en Spaan werden niet verzilverd in de laatste fase van de wedstrijd, waardoor de 1-3 stand de boeken in kan en Wippolder koploper HVV tot op één punt is genaderd. Met nog vijf wedstrijden te gaan een spannende slotfase in de tweede klasse D.