Zondag 2D: Wippolder pakt titel na spannende slotfase tegen RKDEO

||||||||||||||||||||||||||||||||||||

In een zinderende slotfase leek de titel Wippolder door de vingers te glippen na een Nootdorpse treffer: 1-1. De Delftse ploeg herpakte zich en kon toch nog de winnende treffer produceren en het kampioenschap gaan vieren: 2-1.

Tekst en foto’s: Sander de Hollander

Al na zeven minuten nam Wippolder een 1-0 voorsprong. Door balverlies van RKDEO op eigen helft kreeg Casper Spaan de gelegenheid om richting het doel te gaan en de voorsprong aan te tekenen in de korte hoek. Vier minuten later zag Jordy Krassenburg zijn kans op de 2-0 net voorlangs gaan. Aan de andere kant zag Irian Boeschoten een schot van de hoek van het strafschopgebied in handen van keeper Dion de Jong eindigen.

Na dik een kwartier kon Casper Spaan uithalen na een verkeerde uittrap van doelman Huub Koning. De bal raakte de lat. RKDEO kreeg daarna een aantal kansen, maar Olaf Kramer, Tommy Simonis, Petar Simic en Irian Boeschoten waren niet in staat om te scoren. In de 42e minuut ging de centrale verdediger van RKDEO onder een uittrap van De Jong door. De bal kwam in de voeten van Daley Uythof, die door Dean van Velzen van de bal af werd gezet en onderuitging. Wippolder claimde een strafschop, maar arbiter Frank Meeuwenoord wilde van niets weten.

Vijf minuten na de hervatting werd een hoekschop door Wippolder kort genomen. Uit de voorzet richting de tweede paal zag Daley Uythof zijn inzet net over gaan. Halverwege de tweede helft ging ook een bal van Casper Spaan voorlangs en was Wippolder nog niet in veilige haven.

Tien minuten voor het eindsignaal pakten zich donkere wolken samen boven Sportpark Pauwmolen voor de thuisploeg. Een hoekschop van Irian Boeschoten werd bij de eerste paal door Jack Doorschodt tot doelpunt gepromoveerd: 1-1. Wippolder moest nu nog scoren en deed dit ook. In de 86e minuut belandde een schot uit de draai van Lorenzo Dijksman in de verre hoek: 2-1.

Kampioen

Dankzij de 2-1 overwinning werd Wippolder kampioen en promoveert naar de eerste klasse. Deze plek zal op de zaterdag worden ingevuld, omdat de Delftse club gebruik maakt van het recht op horizontaal overstappen.