Zondag 2D: Wippolder pakt wederom volle buit

||||||||||||

Met nog drie competitiewedstrijden op het programma begon Wippolder aan de wedstrijd tegen het Vlaardingse VFC. Uit in Vlaardingen liet deze ploeg al zien over de nodige kwaliteit te beschikken en ook staat de ploeg er goed voor in de tweede periode. De thuisploeg was dus gewaarschuwd en moest alles geven om ook de tiende overwinning op rij veilig te stellen.

Foto’s: Franca Dobbe

Wippolder startte voortvarend en liet de bal veelvuldig rondgaan. VFC zakte wat terug en probeerde als blok op te vangen en eruit te komen. Ondanks het balbezit kreeg Wippolder op een kans van Anthony Sintniklaas na in de vierde minuut, geen echt grote kansen het eerste half uur. Het eerste half uur kreeg VFC aan de andere kant twee corners en schoot een keer naast het doel van Dion de Jong.

Na een half uur spelen dan wel het eerste echte gevaar voor de thuisploeg. Na een voorzet kopte een verdediger van VFC de bal de verkeerde kant op en deze verdween via de lat over het doel. Niet veel later werd Yannick Prade diep gestuurd, maar werd bij het plaatsen van de bal in de één-op-één geblokkeerd door de uitkomende keeper.

Met nog vijf minuten te spelen viel daar dan toch de 1-0 voor Wippolder. Colin Venema leverde een mooie voorzet af richting tweede paal. Jasper Tettero toornde hoog boven de verdedigers van VFC uit en kopte te bal terug voor het doel. Anthony Sintniklaas ontving en legde klaar voor de inkomende Daley Uythof en die wist wel raad met dit buitenkansje: 1-0.

Na de rust eenzelfde spelbeeld, maar met een VFC dat terug in de wedstrijd wilde komen. Via goede combinaties lieten de Vlaardingers zien goed te kunnen voetballen, maar de bezoekers werden niet echt gevaarlijk. Twee schoten van afstand gingen ruim over.

Trainer Mark Moen bracht in de loop van de tweede helft enkele verse krachten in. Tim Makkus en Lorenzo Dijksman vielen goed in en brachten nieuwe energie. Ook de dreiging van de creatieve Casper Spaan maakte het lastiger voor VFC om echt iets terug te doen. Twintig minuten voor tijd werd ook Marco van Trier ingebracht. Als aanspeelpunt legde hij direct twee ballen klaar, waardoor Jordy Krassenburg en Casper Spaan voor het doel de kans hadden om de score te verdubbelen. Het was uiteindelijk Van Trier zelf die heel Wippolder opgelucht liet ademhalen. De wederom goed spelende Ricardo van Heyst gooide ver in, de bal werd verlengd en Van Trier ontving de bal. De spits gebruikte goed zijn lichaam, draaide weg en schoof onder de keeper door de 2-0 binnen.

Een belangrijke treffer met het oog op de waarschijnlijke overwinning van concurrent HVV tegen laagvlieger Meeuwenplaat. Beide ploegen pakten de volle winst, voor Wippolder de tiende op een rij maar de komende weken nog zaak om juist ook de laatste twee wedstrijden nog alles te geven om het kampioenschap zelf in de hand te blijven houden.

(Klik HIER voor meer foto’s van Wippolder-VFC)