Delftse 16-23-competitie: FC Zoetermeer ruim langs RKDEO

In Poule A van de Delftse Beloftencompetitie was FC Zoetermeer een maatje te groot voor de O23-2 van RKDEO. sv Honselersdijk boekte haar derde zege op rij. Nu werd SEP met 3-1 verslagen.

Poule A

FC Zoetermeer zette RKDEO O23-2 vanaf de aftrap onder de druk en kreeg meteen een aantal kansen. Na een kwartier spelen opende de formatie van trainer Ferdy Macnack (foto) de score. In de rebound schoot Casper Buurman binnen. Ondanks de kansen werd de rust bereikt met die 1-0 stand op het scorebord.

In de tweede helft viel al snel de 2-0. Met een prachtige stift was JD Obiana trefzeker. Uit een vrije trap van Daan Konig kwam RKDEO nog terug in het duel. De Nootdorpers gingen op zoek naar de gelijkmaker, maar FC Zoetermeer profiteerde hier maximaal van en liep weg naar een ruime 5-1 overwinning. Stefan Pommer nam één van de treffers voor zijn rekening.

Poule B

sv Honselersdijk is goed op dreef in poule B. Ook het derde duel werd in winst omgezet. De Westlanders beslisten de wedstrijd al in de eerste helft. Bas van der Voort en Djehnairo Holder (2x) zorgden voor een comfortabele 3-0 voorsprong. In de tweede helft kon SEP nog iets terug doen: 3-1.