Delftse 16-23: Dikke zeges voor Concordia, OLIVEO en sv Honselersdijk

De krachtsverschillen waren groot op de eerste speeldag van de Delftse Beloftencompetitie. sv Honselersdijk boekte een monsterzege op DHC. Concordia ging eenvoudig langs DHL en OLIVEO schoof met gemak SEP aan de kant.

Poule A

Concordia – DHL

Concordia speelde een uitstekende wedstrijd tegen DHL. Na goed combinatiespel werd in de vijfde minuut de score geopend door Alex Stey op aangeven van Lars Sandel. Concordia voerde de druk op en de spelers konden elkaar goed vinden op het veld. Na twintig minuten kreeg ook DHL een aantal mogelijkheden, maar kon die niet verzilveren. In de slotfase van de eerste helft nam Concordia weer het heft in handen. Alex Stey zorgde vlak voor de pauze voor een 2-0 stand.

Na rust opende DHL fel, maar dit leidde niet tot echte kansen. Concordia speelde snel en combineerde goed. De ploeg van trainer Chris van Beekum liep weg naar een 5-0 overwinning door treffers van Noel Geurts (2x) en Alex Stey.

Poule B

DHC – sv Honselersdijk

sv Honselersdijk liep volledig over DHC heen. Na een 0-6 ruststand werd het uiteindelijk 0-14. Bas van der Voort had met maar liefst acht treffers een heel groot aandeel in de monsterzege. Ook Steyn de Bruijn (4x), Matt van Os en Lowell Dijkhuizen wisten het net te vinden.

OLIVEO – SEP

SEP kwam tegen OLIVEO nog wel op een 0-1 voorsprong door een treffer van Didier van Geenen. Bij rust had de ploeg uit Pijnacker echter al een 2-1 voorsprong genomen. Na de thee kon OLIVEO nog twee treffers aan haar totaal toevoegen: 4-1.