Delftse Beloftencompetitie | RKDEO en Wippolder in evenwicht

In poule A van de Delftse Beloftencompetitie troffen woensdagavond de teams van RKDEO O23/2 en Wippolder 16-23 elkaar. Bij rust had RKDEO noge en nipte 2-1 voorsprong. Het duel eindigde onbeslist: 3-3.

Tekst & foto’s: Sander de Hollander

Bij RKDEO op de bank als technische leiding Rocco Boogaard en John de Jong. Bij Wippolder was de technische leiding – bij afwezigheid van Richard Hiep – in handen van Haico Herbert en René Koetsenruiter.

RKDEO kwam goed uit de startblokken en kwam al na elf minuten spelen aan de leiding. De bal werd uit een hoekschop van Joost Nagtegaal bij de tweede paal binnengekopt door Rik van Leeuwen. Na dik een half uur spelen was de thuisploeg dicht bij een tweede treffer. Een aanval werd van achteruit opgezet, maar de inzet van Jesper Zaalberg vloog net naast het Wippolder-doel.

De tweede treffer viel echter toch zeven minuten voor rust. Joost Nagtegaal onderschepte een breedtepass van Wippolder en wist direct Robin de Zwaan te vinden, die geen moeite had de 2-0 op het bord te zetten. Diep in de blessuretijd van de eerste helft deed Wippolder toch wat terug. Het schot van Damenico de Vree vloog via de binnenkant van de paal binnen: 2-1.

Na de pauze kwam Wippolder sterk voor de dag. Eerst werd een vrije trap nog over gekopt, maar achttien minuten voor tijd was de gelijkmaker toch een feit. Een voorzet vanaf de rechterkant van Youri Twerda werd voor het doel licht getoucheerd door Luuk Dill, maar het was genoeg de RKDEO-doelman te kloppen: 2-2. RKDEO kwam niet veel later toch weer aan de leiding. Bij een scrimmage voor het doel van Wippolder gaf Luca Hogervorst het laatste tikje: 3-2. De voorsprong konden de Nootdorpers toch niet vasthouden, want een minuut voor tijd bracht Rik Luisman beide teams weer op gelijke hoogte: 3-3. Zijn schot van grote afstand, halverwege de helft van RKDEO, trof met veel effect doel.