Oefenvoetbal CASA Academy boekt knappe zege op Almere City FC O21

Na een waardevolle trip in Zweden is CASA U23 dan echt begonnen aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Zaterdag stond een wedstrijd tegen Almere City O21 op het programma.

Vanaf het begin was al te zien hoe de verhoudingen lagen. CASA liet het balbezit over aan Almere City FC en probeerde in de omschakeling gevaarlijk te zijn. Na tien minuten was al meteen te zien dat CASA met een duidelijk plan het veld was opgegaan. Zorgen voor een goede organisatie achterin en zo min mogelijk kansen weggeven. Dit lukte in de eerste helft dan ook prima. Almere City FC kwam maar niet in de gelegenheid om gevaarlijk te worden en moest telkens de breedtebal spelen om tot kansen te komen. Doordat Almere City hoog speelde, kon CASA zo nu en dan gevaarlijk worden in de omschakeling. Dat leverde een aantal kansrijke momenten op.

Counter

Na dik een half uur spelen was het dan ook raak voor CASA. Via een snelle counter wist de sterk spelende middenvelder Keanu Linkers (ex-sc Feyenoord) met een strakke steekbal regio-speler Andani Ollie weg te sturen, die alleen op de doelman afliep en beheerst kon scoren. Hiermee was de tussenstand in de eerste helft bereikt: 0-1.

Balbezit

De tweede helft besloot CASA wat meer op balbezit te spelen en bij balverlies de tegenstander meteen onder druk te zetten. Dit resulteerde in een open wedstrijd met veel kansen aan beide kanten. Hierbij maakte de doelman van CASA een sterke indruk door belangrijke ballen uit zijn doel te houden. Toch zag Almere City FC kans om langszij te komen: 1-1.

Lang leek het erop dat dit de eindstand zou worden, maar CASA wist richting het einde van het duel toch nog een doelpunt te scoren. Door een goede één-twee aan de rechterkant kwam Kai Verissimo in positie om een strakke voorzet af te leveren, die gemakkelijk ingetikt kon worden bij de tweede paal. Dit was dan ook meteen de eindstand van een spannende wedstrijd, waarin over negentig minuten gezien Almere City FC wel de bovenliggende partij was.

© Haaglanden Voetbal  

Lees verder