GDA-selectie start ook met voorbereiding op jubileumseizoen

Het amateurvoetbal staat, na een noodgedwongen lange periode van onzekerheid, aan het begin van een nieuw seizoen. Nadat eerder al seizoen 2019-2020 in maart 2020 vroegtijdig werd afgeblazen trok na 10 oktober het kabinet voor de tweede maal de stekker uit het amateurvoetbal.

Het eerste elftal van GDA had er drie wedstrijden van dat nieuwe seizoen opzitten, maar na de 2-1 overwinning op Semper Altius werd het lange tijd stil, heel stil, op Sportpark Madestein. In de tussenliggende periode hebben de trainers Ronald Paats (foto) en John Resman iedere dinsdag- en donderdagavond, weliswaar in aangepaste vorm, training gegeven en gelukkig waren er heel veel spelers die hun club ook in die moeilijke tijd trouw bleven.

Oude bekenden

Inmiddels is er weer een overschrijvingsperiode voorbij en hebben oude bekenden, maar ook nieuwe spelers hun weg naar GDA (weer) gevonden.  De bekende oude gezichten zijn Rayvano van Alphen (SVH), Kerim Kuru (BMT) en Nick Selier (HBS), die al eerder jarenlang voor de zondagselectie van GDA zijn uitgekomen. Ook Didi Eesiah (RAS), die al eerder voor de zaterdagtak heeft gespeeld, is na een paar seizoenen weer terug op Madestein. De nieuwe spelers zijn Celal Acar (VCS), Hasan Acarer (Forum Sport), Hassan Aknouch (VCS), Mohamed Ali (RAS), Eyup Coprak (VCS), Faissal Haryouli (RAS) Rick Muller (RKAVV) en Noa Schoenmaker is overgekomen van Quick JO19.

Oefenwedstrijden

Na een eerste week waarin de trainers Ronald Paats en Ahmet Guclu vier trainingen van dik twee uur gaven, breekt de tweede week aan met de eerste oefenwedstrijden. De tweede week staat in het teken van het I.M. Jan Pronk Toernooi van PGS Vogel. Dinsdag 10 augustus presenteert GDA zich voor het eerst weer sinds lange tijd in een duel tegen de organiserende vereniging PGS Vogel. De wedstrijd begint om 20.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Gomes. Donderdag is de selectie op het eigen Sportpark te vinden voor een training en zaterdag 14 augustus vervolgt GDA  het I.M. Jan Pronk Toernooi met een wedstrijd tegen Quintus.

 Jubileumseizoen

Op zaterdag 25 september start dan het nieuwe seizoen en wat voor een seizoen, want GDA viert op 27 april 2022 haar 100-jarig jubileum.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder