Oefenvoetbal: FC Skillz haalt zwaar bevochten zege binnen bij COAL

||||||||

Na de vuurdoop van afgelopen dinsdag ging FC Skillz nu op bezoek in Rotterdam bij RVV COAL onder leiding van Ali Rziki, voor haar tweede oefenwedstrijd in de voorbereiding.

Tekst: Terry Konings

De Rotterdamse zondag tweedeklasser liet vooral in het begin zien niet onder de indruk te zijn van de Haagse nieuwkomer. Het begin van de wedstrijd kende dan ook veel duels en overtredingen. Daarmee lieten de Rotterdammers FC Skillz niet in haar befaamde combinatiespel komen. De Rotterdammers kwamen zelfs ook op voorsprong. Door het vroege storen in de verdediging van de Hagenezen noteerde aanvaller Delvin Delgado de 1-0 voor COAL.

Na deze score kwam FC Skillz beter in haar spel en zocht de aanval veelal via de zijkanten om spits Anthony Biekman in stelling te brengen. Virgillio Hagens dirigeerde zijn mannen vanaf het middenveld naar voren en toonde daarin de juiste mentaliteit.

Na rust bracht Oussama Bekkaoui wat frisse benen het veld in, in de hoop voetballend het verschil te maken in Rotterdam. Zo nam Levi Marengo de aanvoerdersband over van gelegenheidsaanvoerder Jim van de Leer, die op zijn beurt was gewisseld voor Giovanni Spaan. Na ongeveer een uur voetbal kon FC Skillz dan eindelijk haar voetballende overwicht uitbetalen. Na een flitsende aanval over rechts kon Djurandy Swedo de trekker overhalen. In eerste instantie kon de doelman deze pareren. Spits Sergio Calor was er in de rebound vliegensvlug bij en schoot de 1-1 binnen.

FC Skillz drukte na de aansluitingstreffer door, wat maakte dat de Rotterdammers amper meer over het middenveld kwamen. Tegen het einde bepaalde Murat Asig, die een zeer sterke invalbeurt kende, de 1-2 uit een strafschop, die hij in alle rust inschoot. Hiermee ging de winst verdiend mee terug naar Den Haag. De mannen van FC Skillz hebben laten zien, dat ze los van goed voetbal ook in staat zijn om de mouwen op te stropen en te vechten als leeuwen.