DRIE VRAGEN AAN……..Marcel Koning (trainer Westlandia zo)

|

Na het weekend drie vragen aan een trainer, speler of bestuurslid. Deze week zijn de drie vragen voorgelegd aan Marcel Koning (foto), trainer van Westlandia zondag.

Hij ging met zijn team op de openingswedstrijd van het seizoen in de zondag Derde Divisie met 2-0 onderuit bij Quick en dat had niet echt nodig geweest.

  1. Hoe zeer is het balen de eerste wedstrijd te verliezen, terwijl je eigenlijk voor rust op voorsprong moet komen?

,,Het eerste half uur hebben wij gedomineerd en moeten wij een doelpunt maken. Wanneer je dat op dit niveau niet doet, dan krijg je uiteindelijk dit resultaat. Dan is het achteraf balen, maar hier kunnen we zeker verder mee. Alleen de verdedigende persoonlijke fouten moeten er wel heel snel uit richting de komende wedstrijden.”

  1. In oefenperiode veel duels verloren. In de competitie voetballend sterk starten. Heeft jou dat verbaasd?

,,Nee het heeft mij niet verbaasd, want ik zie ook op de dagelijkse trainingen dat we goed kunnen voetballen en dat er nog genoeg rek in deze groep zit om te groeien dit seizoen.”

  1. Los van het resultaat, moet het spel van Westlandia een positieve uitwerking hebben naar de volgende wedstrijd, wat kan je ploeg leren van deze wedstrijd?

,,We moeten gewoon deze lijn voortzetten en de kansen af gaan maken die we krijgen en daarbij de persoonlijke fouten eruit halen!”

Zondag nieuwe kansen voor Westlandia, dat dan om 14.00 uur op De Hoge Bomen in Naaldwijk aantreedt tegen Hercules uit Utrecht.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder