Warming-up Hoofdklasse (zo): Maurizio Ceccucci: ,,Nog niet tevreden over speelwijze”

Mede door de Coronaperiode kende de selectie van RKAVV weinig verloop. In de voorbereiding waren de resultaten tegen sterke tegenstanders goed. Toch is trainer Maurizio Ceccucci (foto) niet tevreden maar wel blij dat de competitie, thuis tegen Purmersteijn, gaat beginnen. Hij miste de echte wedstrijdspanning.

Tekst: Pieter Donath

Eerder gaf Ceccucci aan dat RKAVV komend seizoen in de Hoofdklasse niet alleen wil meedoen bovenin. De trainer is heel duidelijk in zijn doelstelling in het 100-jarig jubileumjaar van de club: ,,Kampioen worden en het niveau halen van het seizoen 2019-2020, waarin we de meest scorende ploeg waren. Vorige week tegen competitiegenoot HBS (1-1) heeft mij het vertrouwen gegeven dat we mee kunnen gaan doen.” In de voorbereiding werd achtereenvolgens gespeeld tegen Quick (2-4), Scheveningen (0-1), Zwaluwen Vlaardingen (0-0), BVCB (3-2), VOC (4-1), Forum Sport (3-1) en HBS (1-1).

Vragen over de Corona en transferperiode, de resultaten in de voorbereiding en zijn verwachting over de wedstrijd tegen Purmersteijn voorgelegd aan trainer Maurizio Ceccucci.

Heeft de Coronaperiode veel gevolgen gehad voor de selectie en de samenstelling ervan?

,,Ja. We hebben er allemaal last van gehad maar er zijn weinig verschuivingen geweest. Daar er niet werd gevoetbald was het ook lastig om eventuele gerichte versterkingen eerst te bekijken alvorens daarmee in gesprek te gaan. Maar goed dat geldt voor iedereen. Ik denk dat er met de aanvullingen uit de jeugd een prima selectie staat. Slechts twee spelers vertrokken en twee zijn gestopt. Er kwamen drie spelers van buitenaf.”

De resultaten in de voorbereiding waren goed. Ben jij tevreden over deze periode?

,,Misschien waren de resultaten wel redelijk, maar over de uitvoering en de ontwikkeling van de speelwijze ben ik nog niet tevreden. Mogelijk willen we te graag en te snel, maar dat neemt niet weg dat er nog veel werk aan de winkel is.”

Wat verwacht je voor een wedstrijd tegen Purmersteijn en wie zijn niet inzetbaar?

,,Geen idee wat ik kan verwachten. Pas na een aantal wedstrijden en analyses van tegenstanders kun je een vergelijking maken met de competitiegenoten en hoe je er zelf voor staat qua fitheid en sterkte. Wat je wel mag verwachten na maanden geen echte wedstrijd gespeeld te hebben is dat iedereen tot het bot gemotiveerd is. Hayden Bergen (blessure) en Remco Overdevest (vakantie) zijn afwezig.”

© Haaglanden Voetbal  

 

 

Lees verder