Warming-up Hoofdklasse (zo) Mario Koswal: ,,Komende zondag begin van iets moois”

TAC’90 heeft al een lange voorbereidingsperiode achter de rug. Zondag begint ook voor de ploeg van trainer Mario Koswal (foto) de strijd om de punten. TAC’90 mag – net als HBS en RKAVV – beginnen met een thuiswedstrijd. Hoogeveen komt om 14.00 uur op bezoek.

Tekst: Ton Beije

Trainer Koswal kijkt met gemengde gevoelens terug op de oefencampagne. Hij: ,,Wij hebben twee voorbereidingen gekend, waarvan de eerste naar tevredenheid is verlopen. De tweede voorbereiding met veel wedstrijden met daarin duels tegen Excelsior Maassluis, Scheveningen en Quick Boys was wisselvallig en niet naar mijn tevredenheid, maar met veel leermomenten.”

Opvallend

Opvallend was, dat TAC’90 heel veel oefenduels op haar programma had staan. Koswal daarover: ,,Ten eerste te veel? Nee, onze selectie telt 24 spelers aangevuld met O23. De spelers hebben hun kwaliteiten aan ons kunnen tonen, waardoor wij weten wat we in huis hebben. Ten tweede voetballen leer je door te voetballen. Wij hebben door Corona niet veel kunnen spelen en hebben door de vele wedstrijden het plezier, dat je van het voetbal kunt beleven, weer kunnen omarmen.”

Dus Koswal is nu overtuigd van zijn basisformatie voor de seizoensopening? ,,In het amateurvoetbal heb je nooit de gewenste ‘basis’. Je hebt te maken met vakantiegangers, werk, blessures en ik kan nog enkele factoren noemen, waardoor je niet de gewenste basis tot je beschikking hebt”, aldus Koswal in een reactie.

Volwaardig

Zondag komt dus Hoogeveen op bezoek. Koswal: ,,Ik kan een volwaardig team het veld in sturen en natuurlijk mis is enkele spelers die niet 100% fit zijn om te starten. Maar deze spelers zitten wel op de bank.” Wat weet hij van Hoogeveen en hoe is hij aan informatie gekomen? ,,Hoogeveen TV heeft ons wat inzicht gegeven over de speelwijze, maar wie TAC’90 kent weet dat wij ons niet aanpassen aan de speelwijze van de tegenstander, maar houden wel rekening met hun kwaliteiten. De eerste wedstrijd wil je altijd resultaat boeken en wij gaan er alles voor doen om het trouwe TAC’90-publiek en de overige toeschouwers te vermaken”, belooft de TAC’90-trainer.

Begin

Eindelijk weer strijd om de punten, het heeft heel lang geduurd, TAC’90 is er klaar voor. Koswal: ,,Het heeft zeker lang geduurd, wij hebben lang moeten wachten om voor de punten te moeten spelen. Wij hebben één prijs van de drie mogelijke prijzen in de voorbereiding weten te pakken. Komende zondag is het begin van iets moois.”

© Haaglanden Voetbal

Lees verder