Zondag Hoofdklasse: RKAVV doet zichzelf tekort in seizoensopener

RKAVV is er opnieuw niet in geslaagd om haar eerste competitiewedstrijd te winnen. Sinds 2015 wonnen de Leidschendammers nooit de eerste competitiewedstrijd van het seizoen. Met vol vertrouwen trad de ploeg van Maurizio Ceccucci op eigen veld aan tegen Purmersteijn, maar de rood-witten deden zichzelf meer dan tekort.

Tekst: Jonas Bloemen

RKAVV viert dit seizoen haar 100-jarig jubileum. Tien jaar geleden tijdens het negentigjarig jubileumseizoen begon RKAVV ook de eerste wedstrijd op eigen veld tegen Purmersteijn. Destijds wonnen de Leidschendammers met 3-0. Ook nu was de opkomst der beide elftallen spectaculair. Met confetti, rookbommen en vuurwerk betraden RKAVV en Purmersteijn na 321 dagen weer eens het veld voor een competitietreffen.

Overwicht

In het eerste bedrijf dicteerde RKAVV. Het had veel de bal en liet het speeltuig gemakkelijk rondgaan. Toch duurde het een kwartier voordat het overwicht zich ook in een kans uitte. Zakaria Amrani (foto) bracht zichzelf in schietpositie en haalde hard uit. Zijn inzet vloog maar millimeters naast de kruising. Niet veel later kreeg Amrani opnieuw een kans om te scoren. Na goed werk van Yani Bouras dook Zakaria Amrani op voor doelman Van Santen, maar laatstgenoemde pareerde de inzet van Amrani goed. Tegen de verhouding in namen de gasten uit Purmerend halverwege de eerste helft plots te leiding. Na een ongelukkige handsbal van Yaïr Sidoe kreeg Purmersteijn een vrije trap op de rand van het zestienmetergebied. Luke Abelskamp zette met het eerste Purmersteijn-schot van de wedstrijd meteen zijn ploeg op voorsprong: 0-1.

Mouwen

RKAVV liet zich na de openingstreffer niet van de leg brengen. Sterker nog, het ging alleen maar beter spelen. De elf van RKAVV besloten de mouwen nog maar eens extra op te stropen en de gelijkmaker kon niet lang uitblijven. Na een half uur leek deze dan ook te vallen. Uit een vrije trap van Zakaria Amrani kopte Asim Metin hard op doel, maar met een katachtige reflex tikte goalie Van Santen de bal naast. Toch moest de doelman tien minuten voor rust alsnog een tegentreffer toestaan. Na een Purmerendse handsbal legde arbiter Jensch de bal op de stip. Yani Bouras schoot vanaf elf meter overtuigend binnen en zette daarmee de 1-1 op het bord. RKAVV ging voor rust gretig op zoek naar de voorsprong, maar het doelpunt bleef voor de theepauze uit.

Onhoudbaar

Ook na rust liet RKAVV fraai voetbal zien waarmee het de toeschouwers flink vermaakte. Dit resulteerde binnen tien minuten in de meer dan terechte voorsprong. Na goed werk van Justin van Rijswijk leverde de middenvelder een perfecte voorzet op het hoofd van Yani Bouras af. Bouras kopte de bal onhoudbaar tegen de touwen: 2-1. RKAVV leek vleugels te hebben, want voetballend lukte vrijwel alles. Toch moest het in de omschakeling opletten voor Purmersteijn, dat voornamelijk gevaarlijk werd via standaardsituaties. Na een klein uur spelen kopte Mak Trezner uit een vrije trap op de paal en in de rebound bracht doelman Ten Kroode redding. RKAVV kwam daar met de schrik vrij, maar had twee minuten later zelf de wedstrijd op slot kunnen gooien. Na een subtiele steekpass van Boyd Roodnat omspeelde Ayoub Boukhari doelman Van Santen. Boukhari kwam echter net niet uit met zijn passen waarna hij de bal over de achterlijn liep.

Stip

Er leek geen vuiltje aan de lucht voor RKAVV en de 3-1 hing lange tijd in de lucht. Toch was het op dat moment weer Purmersteijn dat scoorde. Na een overtreding van Yaïr Sidoe ging de bal ook aan de andere kant op de stip. Mylan Polman benutte deze strafschop en zette de 2-2 op het scorebord. RKAVV moest weer volle bak op jacht naar de voorsprong. Het was beduidend beter en dus telde alleen een overwinning voor de Leidschendammers. Die overwinning leek er een kwartier voor tijd ook te gaan komen. De gretige Yani Bouras veroverde zelf de bal van Marlon Amankwah, waarna hij alleen op de doelman afging. Bouras bleef ijzig koud en maakte zijn hattrick compleet: 3-2.

Pijn

RKAVV bleef de aanval zoeken en wilde de wedstrijd graag beslissen. Ayoub Boukhari was dicht bij een vierde treffer maar zijn fraaie inzet vloog, acht minuten voor tijd, rakelings naast het doel. In dezelfde minuut bleek Purmersteijn opnieuw erg effectief en deed invaller Abdul RKAVV met een rake kopbal pijn: 3-3. Waar de gasten uit Purmerend het punt koesterden, zette RKAVV alles op alles om drie punten uit het vuur te slepen. In blessuretijd was de thuisploeg nog erg dicht bij een winnende treffer. Yani Bouras kopte millimeters naast uit een voorzet van Justin van Rijswijk en uit een vrije trap viel de bal in een scrimmage, waarna het speeltuig ook net naast het doel verdween.

Ongeloof

Na afloop was Purmersteijn erg tevreden en heerste er in de kleedkamer van RKAVV vooral ongeloof. Het had een goede pot voetbal op de mat gelegd, was duidelijk beter, gaf weinig weg en creëerde zelf veel kansen, maar toch hield het slechts één punt over aan de ouverture van het seizoen. Toch kan Maurizio Ceccuci positief terugkijken op het spel en karakter van zijn ploeg. Volgende week reist RKAVV af naar Drenthe. Daar trapt het om 14.00 uur af tegen vv Emmen.

© Haaglanden Voetbal

 

Lees verder