Zondag Derde Divisie: Unitas en Quick komen niet tot scoren

Waar Quick met een zege lekker de competitie begon, werd de wedstrijd van Unitas afgelast vorige week. Zodoende begon de thuisploeg vandaag pas aan de competitie en mocht Quick proberen de goede start een vervolg te geven. Het werd vooral na de rust een boeiende wedstrijd, maar beide teams kwamen niet tot scoren.

Tekst: Marcel de Kler

In de eerste helft was er nog niet veel om over te schrijven. Het was vooral wederzijds aftasten en grote kansen wisten beide ploegen niet af te dwingen. Unitas had meer balbezit, mede ook omdat de Haantjes erg slordig waren in de passing. Pas na een half uur spelen was er voor het eerst een dreigend moment van Quick, toen een vrije trap van Marc Boshoff net over het Unitas-doel ging. Iets later kreeg Frank van der Heiden een onverwachte kans, na een verkeerde terugspeelbal van Unitas, echter wist de doelman nog net orde op zaken te stellen.

Slordig

Unitas schuwde het fysieke duel niet en Quick was door het slordige spel niet goed in staat om uit de duels te blijven. Hierdoor lag het spel ook veel stil, wat de amusementswaarde niet ten goede kwam. Die was wel eventjes hoog bij een schitterde aanval van Quick. Pepijn van Zwieten werd na een vlotte combinatie over de flank gelanceerd, echter was zijn voorzet net te scherp voor de inlopende aanvallers om er een doelpunt van te maken. Zodoende werd de rust gehaald met een vrij bloedeloze 0-0 stand op het bord.

Intensiteit

Na de rust kregen de toeschouwers een heel andere wedstrijd te zien. De intensiteit ging omhoog en beide teams gingen een stuk beter spelen. Binnen tien klokrondjes had de Haagse ploeg al een tweetal grote kansen gekregen. Rick Burgering zag eerst nog een schot nipt voorlangs gaan en ook Rachid Bouyaouzan zag een goed schot net naast vliegen. Marc Boshoff had ook pech dat zijn inzet uit een vrije trap nog net geblokt kon worden.

Opluchting

Aan de andere kant kreeg Jari Puister (foto) ook genoeg te doen. Dom balverlies achterin leverde een vrije doortocht voor Unitas op, maar de Quick-doelman was de situatie meester, tot opluchting van zijn defensie. Iets later werd een schot nog net van richting veranderd en was Puister ditmaal zelf opgelucht dat de bal op het dak van het doel terecht kwam. Hierna kon hij wel zelf weer zijn klasse laten zien, door wederom de baas te zijn in een één op één situatie. De aanvallen van Unitas bleven gevaarlijk, maar gelukkig voor de Haantjes stak doelman Jari Puister in uitstekende vorm.

Vizier

Zo golfde het spel op en neer en waren er nog kansen voor Frank van der Heiden en Rick Burgering namens de Haagse ploeg. Beiden wisten de bal echter niet goed genoeg te raken om hun inzet tot doelpunt te promoveren. In de slotfase kreeg Unitas ook nog een enorme kans op de overwinning, maar het vizier stond wederom niet goed afgesteld. Dit bleek de samenvatting van de middag te zijn, want beide teams kregen wel degelijk voldoende kansen om te scoren, maar wisten niet tot scoren te komen. De 0-0 eindstand kan zodoende toch verrassend genoemd worden, waarbij Quick niet mocht klagen dat de betere kansen voor de thuisploeg er niet in gingen. Zelf zal het ook net wat daadkrachtiger voor het doel moeten zijn om te winnen. Volgende week in de thuiswedstrijd tegen het sterke OFC zal blijken of dat lukt.

© Haaglanden Voetbal

 

 

 

 

Lees verder