Bestuur en spelers HVV vóór overstap van zondag- naar zaterdagvoetbal

Vrijdagavond had HVV voor haar leden een informatieavond gepland over het voornemen om volgend seizoen over te stappen met de selectie van het zondag- naar het zaterdagvoetbal. In een goed gevulde bestuurskamer heeft HVV-voorzitter Alex Jongebreur namens het voetbalbestuur een presentatie gehouden hierover.

De bestuurskamer was zoals gezegd goed gevuld en onder de bezoekers waren er de ereleden Hubo Vermeulen, Erik Smits, Fred Beekman, Gijs ter Kuile en Frank Bijloos. Naast hen waren er nog de leden van verdienste Roeland Engelen, Arnout van Lawick, Ruud Paardekooper, Rob Groos en Evert Jelgerhuis Swildens. Ook de spelersgroep was vertegenwoordigd met Joppe van der Bruggen, Joppe Dekker en Wouter Vrijmoet . Ook ASC-voorzitter en oud-HVV-lid Coen Verdegaal was als gast aanwezig aangezien ASC over twee weken met haar leden het horizontaal overstappen gaat bespreken.

Helder

De presentatie was helder. Het voetbal in de zondag standaardklasse loopt hard terug. Omdat de zaterdagverenigingen met 92% van de stemmen en de zondag verenigingen met 64% van de stemmen tegen het zogenaamde weekend voetbal zijn, heeft de KNVB besloten om de horizontale overstap van zondag naar zaterdag toe te staan. Daarbij heeft de KNVB ook aangegeven dat er geen opvulling meer komt van opengevallen plaatsen.

Dus een ‘papieren promotie’ naar de eerste klas zit er niet in als een club niet overstapt en het sportief gezien niet voor elkaar krijgt. Een ander gevolg van niet overstappen kan zijn dat een club in een tweede klasse komt te spelen met slechts tien teams of in een ander district gaat spelen. Dan komen de tegenstanders uit de provincies Noord-Holland en Utrecht.

Steun

Niet geheel onbelangrijk is de unanieme steun van de spelers van de hoofdmacht van HVV. Zij zijn als direct betrokkenen allemaal vóór de overstap en dat werd door de drie aanwezige spelers nogmaals bevestigd. Alles bij elkaar genomen kwam het HVV-bestuur tot de conclusie dat zij van mening is, dat deze stap onvermijdelijk is en ook sportief noodzakelijk. Na de presentatie waren er nog wel enkele vragen. De belangrijkste vraag was of op veld 1 wordt gespeeld en wat de aanvangstijd zou worden. Wedstrijdsecretaris Evert Jelgerhuis gaf aan dat in de reeds gemaakte planning de aanvangstijd 14.45 uur zou zijn en uiteraard wordt er gespeeld op veld 1.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder