Warming-up Hoofdklasse (zo): Maurizio Ceccucci: ,,Emmen schat ik hoog in”

Komende zondag speelt RKAVV in en tegen Emmen, dat vorige week met 3-0 verloor van HBS. Zelf speelde RKAVV een redelijk goede wedstrijd tegen Purmersteijn alleen viel het 3-3 resultaat tegen. Toch is winnen van vv Emmen niet zo eenvoudig volgens RKAVV-trainer Mauricio Ceccuci (foto).

Tekst: Pieter Donath

De start van de competitie met vier punten uit twee wedstrijden is niet slecht, maar zou met winst tegen de vv Emmen zelfs goed genoemd kunnen worden.

Maurizio Ceccucci : ,,De wedstrijd tegen Purmersteijn heeft me nog een paar dagen achtervolgd. Als we de fouten eruit halen, gaan we nog meer dan genoeg punten halen dit seizoen. De knop is om en we hebben ons voorbereid op een lastige uitwedstrijd. vv Emmen heeft vorige week verloren, maar is volgens hun trainer klaar voor de hoofdklasse. Ik verwacht een fysieke strijd, maar ook een op revanche belust RKAVV.”

Was winnen tegen Purmersteijn verdiend geweest?

,,Ja, we hadden kunnen winnen. Het is niet gelukt omdat we verzuimen de 3-1 en later de 4-2 te maken. Daarna moeten we alsnog de 3-2 voorsprong vasthouden, maar gaan de linies te ver uit elkaar en geven we te gemakkelijk doelpunten weg.”

 Is dit een zorgpunt?

,,Ja, dat is iets waar we deze week over gesproken hebben. Dat is dus een duidelijk verbeterpunt.”

Hoe sterk schat je vv Emmen in na het 3-0 verlies bij HBS en wat voor wedstrijd gaat het worden?

,,Op hun eigen grasveld schat ik Emmen hoog in. Ze verliezen weliswaar met 3-0, maar als je de samenvatting bekijkt is dat enigszins geflatteerd en krijgen ze zelf genoeg kansen.”

Wie zijn er bij RKAVV niet inzetbaar?

,,Niet inzetbaar zijn Jeremy van Lochem, Justin Lopes, Mike van Toor en Remco Overdevest.”

© Haaglanden Voetbal

Lees verder