Warming-up Hoofdklasse (zo): Mario Koswal: ,,Ik verwacht een open wedstrijd”

TAC’90 kwam vorig weekend niet goed uit de startblokken. Natuurlijk had er meer ingezeten, maar de formatie vanm trainer Mario Koswal (foto) moest toch met lege handen (nipte 0-1) het speelveld verlaten na de ontmoeting met Hoogeveen.  

Tekst: Ton Beije

,,Dat verlies was voor ons zeker een zware tegenvaller. Wij hadden de ploeg goed voorbereid met de bedoeling om een positief resultaat neer te zetten. De wedstrijdbespreking was op vrijdagavond. Het bekijken van de beelden en de strategie bepaalt. Alles staat met het nakomen van afspraken en gefocust blijven. Een moment onachtzaamheid of uit je taak spelen kan een tegendoelpunt opleveren. Dinsdag en donderdag zijn we hierop teruggekomen. De positieve en negatieve punten zijn besproken”, aldus trainer Mario Koswal.

Zeperd

Belangrijk voor TAC’90 is het nu om zondag in de uitbeurt tegen Alphense Boys weer niet tegen een zeperd aan te lopen. ,,Wij gaan daar niet vanuit”, aldus Koswal. ,,Elke wedstrijd willen wij een goed resultaat neerzetten naar onze mogelijkheden en mogen de tegenstander niet onderschatten. Het wordt een open wedstrijd met veel mogelijkheden voor beide ploegen.”

Onbekend is Alphense Boys voor de TAC’90-trainer in ieder geval niet. ,,Alphense Boys is een ploeg die al geruime tijd in de hoofdklasse speelt en kent het klappen van de zweep. Het speelt een 1:4:3:3-systeem, zoals wij dat ook spelen. De beelden tegen De Zouaven heb ik gezien. Ze beschikken over snelle aanvallers.”

Aandacht

TAC’90 is een aanvallend ingestelde ploeg, die elke wedstrijd kansen krijgt. Die moeten dan wel benut worden. Daar is ook deze week weer op getraind. Koswal: ,,Ja, we hebben daar inderdaad aandacht aan besteed, maar op de training is het toch anders dan de kans afmaken in de wedstrijd. Het gaat om de rust die je moet hebben voor het doel. Als je dat hebt, dan ga je doelpunten maken.”

Over de personele bezetting zegt Koswal: ,,Rachid Trenidad is opgeroepen voor de selectie van Bonaire en is afwezig, evenals Randall Labordus. Mohamed el Ousrouti is nog een vraagteken en Yassine Irzi sluit weer aan.”

© Haaglanden Voetbal

 

Lees verder